İzmit Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen asker çeşmesi törenle açıldı.
28 Haziran Mahallesi Bahariye Caddesi üzerindeki asker çeşmesinin açılışına İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Kılıç, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, İzmit Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, İzmit Belediyesi Meclis üyeleri Muammer Biner, İsmail Gün, Mahmut Öztürk, belediye başkan yardımcıları, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, 28 Haziran Mahalle Muhtarı Mukadder Mengül ve vatandaşlar katıldı. Park Bahçeler Müdürlüğünce 22 bin TL harcanarak yeni baştan düzenlenen çeşmenin açılışında konuşan Belediye Başkanı Nevzat Doğan, tarihi değerlere sahip çıktıklarını söyledi.
Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Buranın Asker Çeşmesi olarak adlandırılmasının temeli; daha önceden askeri birliğin bulunduğu Cephanelik bölgesindeki askerlerin buradan geçerken su içmesinden kaynaklanmaktadır. Askerimiz vatan, bayrak ve özgürlük için her şeyi göze alır. Biz de Ata yadigarlarımıza sahip çıkarak onların gelecek nesillere aktarılması için elimizden gelen her şeyi yaparız. Sarıkamış'ta şehit olanların anısını canlı tutmak adına bir hatıra ormanı yaptırdık. Servetiye'de Kurtuluş Savaşında kullanılan siperleri gün yüzüne çıkardık. Çanakkale Savaş'ında şehit düşen İzmitli askerlerin unutulmaması adına Yahya Kaptan Mahallesinde Kınalı Asker Parkı yapıyoruz. Mart ayında bu tarih kokan yeri de hizmete açacağız. Kurtuluş Savaşı'nın milli kahramanlarından Yahya Kaptan'ın anıtını da geçtiğimiz günlerde açtık. Gençlerimizin tarihini öğrenmelerini istiyoruz. Bu konuda projeler üretmeye devam edeceğiz."
Mahalle muhtarı Mukadder Mengül de Başkan Doğan'a yapılan hizmet için teşekkür etti. Konuşmaların ardından asker çeşmesinin açılışı protokol tarafından yapıldı. Açılış sonunda vatandaşlara etli pilav dağıtıldı.
(UU)

18.02.2013 16:55:44 TSI

Editör: Wan Haber