İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü, sivil ve resmi ekiplerine android tablet dağıttı. Artık polisler GBT sorgulama, kimlik ve ehliyet kontrolü gibi birçok işlemi android tablet üzerinden gerçekleştirecek.
İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü, son dönemde hızla gelişen teknolojiye ayak uydurarak bağlı birimlerine 15 adet android tablet dağıttı. Uygulama yapan polis ekipleri, artık bütün işlemlerini daha seri ve hızlı olarak tablet bilgisayarlar üzerinden gerçekleştirecek. Tabletler hakkında kısaca bilgi veren İzmit İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, "İzmit ilçemizde görev yapan polis ekiplerinde artık android tablet olacak. Bundan sonra gece gündüz 24 saat esasına dayanacak şekilde vatandaşları mağdur etmeden uygulama yapılan bölgede sorgulamaları daha hızlı bir şekilde yapılacak" dedi.
Tablet bilgisayarları özellikle hırsızlar için aldıklarını belirten Yılmaz, "Bundan sonra hırsızlar bölgemizde rahatlıkla gezemeyecek. Connet sistemine bağlı olarak uydu aracılığı ile çalışan android tabletler, GBT sorgulaması yapıyor, sürücü belgesi, silah numaralarından sorgulanma, araç sorgulanma, ceza yazma işlemleri, trafikten çekilen araçların hangi otoparkta olduğuna kadar birçok işlemi yerine getirecek. İzmit ilçemizde görev yapan sivil ve resmi 15 ekibimize android tabletlerimizden dağıttık. Tabletlerimiz daha sonra geliştirilmeye de açıktır" şeklinde konuştu.
Android bilgisayarların tanıtılmasının ardından İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı asayiş ve trafik ekipleri santral kavşağında Türkiye'de ilk kez uygulanan android tabletlerle ilk uygulamasını gerçekleştirdi. Araçlar üzerinde uygulama yapan ekipler, android işletim sistemli tabletleri ile sorgulamalarını çok daha hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirdi.
(NA-MA-Y)

21.01.2013 16:41:10 TSI

Editör: Wan Haber