Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (SEDAŞ) İzmit Belediyesi tarafından mühürleme olayıyla ilgili olarak yaptığı açıklama üzüntüyle karşılandı.
SEDAŞ Müşteri Hizmetleri Grup Müdürü Orhan Sönmez'in" Bizi bir bakkalla bir tuttular" şeklindeki açıklamasının talihsizlik olduğunu söyleyen İzmit Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürü Erdoğan Alkan, "Şehit Rafet Karacan Caddesi üzerindeki SEDAŞ müşteri hizmetleri binasına işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınması için 6 ay önce uyarıda bulunduk. Buna rağmen her hangi bir başvuruda bulunmadılar. Ruhsat işlemlerinin Sakarya'daki SEDAŞ Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluğunda olduğunu söylediler. Konu Sakarya'ya da iletildi. Bizden 7 gün süre istediler. Fakat aylardır gelen giden olmadı. Bütün iyi niyetimize rağmen ruhsat için başvuru olmayınca Ruhsat ve Denetim Müdürü olarak yetki ve sorumluluğumuz gereği geçen hafta Perşembe günü SEDAŞ Yetkilisi Orhan Sönmez'le makamında görüşüp 3 gün içinde ruhsat almaları için rica ettim. Bana, ruhsat sorununun çözümlendiğini bildiğini, ilgili müdürle görüşüp gereğini yapacağını söyledi. Aradan 3 gün geçmesine ve verilen süre dolmasına rağmen gelen giden olmadı. Sürenin dolduğu 31 Aralık Pazartesi akşamı ruhsat yönetmeliğinin bana verdiği yetkiyi kullanarak mühürleme işlemini gerçekleştirdik" dedi.
Erdoğan Alkan, SEDAŞ Müşteri Hizmetleri Grup Müdürü Orhan Sönmez'in açıklamalarını okuduğunda büyük şaşkınlık yaşadığını da belirterek, "Açıklamalarında yasa, yönetmelik yani hukuk kurallarına uyan bir kuruluş olduklarını, İzmit Belediyesinin mühürleme işlemini 'bakkal kapatır gibi mühürlediler' şeklinde değerlendirme talihsizliğinde bulundular. Bizim için kurallara uyan bakkal ile holding arasında bir fark yoktur. Eğer bir bakkal dükkanı da kurallara uymasaydı, kanunların bize verdiği yetkiyle orayı da mühürlerdik. Keşke, SEDAŞ'da bir bakkal kadar aynı duyarlılığı gösterip ruhsatlarını alsalardı. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı almadıkları gibi müşteri hizmetleri binasının zemin katında bulunan sığınak bölümüne imar kanununu da ihlal ederek kafalarına göre arşive dönüştürerek kendi çalıştırdıkları personelin yaşam koşullarını da tehlikeye atmaktadırlar. Bir bakkal esnafını küçümseme yerine şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın şikayetlerine kulak vererek yol ortalarındaki direkleri kaldırsınlar, Haftalarca yanmayan sokak lambalarını onarsınlar, görsel kirlilik oluşturan trafolarını boyatsınlar" şeklinde konuştu.
Alkan, yapılan mühürleme işleminin hukuk kurallarına uygun olduğunu da ifade ederek" Mühürleme işleminden sonra belediyemize ruhsat için resmi başvurularını yapmışlardır. Ruhsat konusundaki taahhütleri ve Belediye Başkanımızın vatandaşların mağdur olmamaları konusundaki hassasiyeti üzerine mühür sökülmüştür" diye konuştu.
(İÇ-İÇ)

04.01.2013 16:39:55 TSI

Editör: Wan Haber