İzmit Belediyesi İzmit'in ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan ve çalışma arkadaşlarını unutmadı. Talihsiz bir kaza sonucu aramızdan ayrılan Leyla Atakan, İsmail Kolaylı, Abdurrahman Yüksel ve Feridun Özbay'ı ölümlerinin 42. yılında düzenlenen törenle anan İzmit Belediyesi ilk olarak Bağçeşme Mezarlığı'nda anma töreni düzenledi.
Bağçeşme mezarlığındaki anma programına İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri Fahri Örengül, Gülümser Ayhan, Cengiz Çakar, KYÖD Başkanı Haşmet Belen, Genel-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, İzmit İlçe Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen anma töreninde İzmit'in unutulmaz kadın belediye başkanı Leyla Atakan ve diğer görev şehitleri İzmit Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu tarafından yapılan dua ile anıldı. Duanın ardından törene katılanlar mezarlara kırmızı karanfiller bıraktı.
Törene katılan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan Leyla Atakan'ın unutulmaz bir siyasetçi olduğuna dikkat çekerek İzmit'in Leyla Atakan ve çalışma arkadaşlarını hiç unutmayacağını ve minnetle anacağını vurguladı. Doğan ""Türk siyasetinin ilk kadın il başkanı ve İzmit'in ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan, Türk siyasi tarihinde önemli bir yere sahip, adil ve tarafsız yönetim anlayışı ile örnek bir siyasetçidir. Belediye başkanlığı yaptığı dönemde İzmit'e büyük katkılar sağlamış olan Leyla Atakan, yaptığı hizmetlerle bugün dahi İzmitliler tarafından hatırlanmakta, saygı ve minnet ile anılmaktadır. Elim bir trafik kazası sonucu kaybettiğimiz Leyla Atakan'ı anmanın, O'na saygı duyduğumuzu göstermenin en güzel yolu İzmit'i bir adım daha ileriye götürecek çalışmalara imza atabilmektir. İzmit'e unutulmayacak hizmetler vermiş Leyla Atakan'ı, çalışma arkadaşları İsmail Kolaylı, Abdurrahman Yüksel ve Feridun Özbay'ı aramızdan ayrılışlarının 42. yılında saygı, minnet ve rahmetle anıyorum" dedi.
Bağçeşme Mezarlığı'nda yapılan anma programının ardından İzmit Belediyesi Fevziye Camii'nde öğle namazını müteakip mevlüt okuttu. Fevziye Camii'nde okutulan mevlüde çok sayıda İzmitli vatandaş katıldı. Belediye mevlüdün ardından cami cemaatine helva dağıttı.
(MA-MA)

12.02.2013 11:43:37 TSI

Editör: Wan Haber