"Kültür Sanat Şehri İzmit" hedefiyle çalışmalarını sürdüren İzmit Belediyesi, bu konudaki çalışmalarını 2013 yılında daha da hızlandırdı.
Kültür sanat çalışmalarını yönlendirecek bir platform oluşturmayı amaçlayan İzmit Belediyesi, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ev sahipliğinde kentin bir kültür sanat konusundaki önemli isimlerini biraraya getirdi.
Ramada Plaza İzmit Otel' de gerçekleştirilen toplantıya Kocaeli Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Belediye Meclis Üyeleri İbrahim Elgin ve Gülümser Ayhan, KOÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi M. Nejat Gaçar, Kocaeli Müze Müdürü İlksen Özbay, Kızılay Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu, ile çok sayıda sanatçı, tarihçi ve yazar katıldı. Toplantı sırasında İzmek Resim Kurs Öğretmeni Kamuran Özben yağlı boya tablo yaptı.
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan konuşmasına Ataol Behramoğlu'nun "Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var" isimli şiiriyle başladı. Başkan Doğan, "İzmit, diğer şehirler tarafından maddi kaygıların ön planda olduğu, ruh ve mana dünyamızı zenginleştiren, süsleyen unsurların kenara itildiği bir şehir olarak görülüyor. Sanayi kuruluşlarının büyük bir bölümünü içinde bulunduran şehrimiz ve hemşerilerimiz renksiz, şiirsiz, içeriksiz ve estetik kaygıların önemsenmediği bir yer olarak algılanıyor. Ancak bizler sizlerin varlığını, bu konuda ki çalışmalarının değerini bildiğimiz için bu yargının bir ön yargıdan ibaret olduğunun fakındayız. İşte bu nedenle 'Sanayi şehri İzmit' algısını 'Kültür ve sanat şehri İzmit' olarak değiştirmekte kararlıyız. Bu kararımızı uygulamamız için sizlerin desteği bizler için çok önemli" dedi.
İzmit Belediyesi'nin, şehrin değerlerinin korunup geliştirilmesi konusunda azami bir gayret içerisinde olacağını ifade eden Başkan Doğan, "Edebiyat, folklor, musiki, güzel sanatlar, sinema, temsil sanatları konuların kentimizi ön plana çıkarmak için avantajlı olduğumuz bu değerleri konunun uzmanları ve sivil toplum örgütlerinin de görüşlerinden yararlanılarak daha etkin bir şekilde sunma gayretindeyiz. Belediye olarak bu gayretimizin sonucunda "sanatla içiçe, sanat dostu" bir şehir olma gayesini taşıyoruz" diye konuştu.
Atatürk'ün "Sanat güzelliğin ifadesidir. Bu anlatım sözle olursa şiir, ezgi ile olursa müzik, resim ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık olur" sözünü hatırlatan Başkan Doğan toplantıya katılanların görüş ve önerilerini de almayı ihmal etmedi.
Toplantıda söz alan Meclis Üyesi Gülümser Ayhan, "Başkanımızın kültür ve sanata olan düşkünlüğünü biliyoruz. Kocaeli'ye kültür ve sanatın bu yönetimle birlikte sokağa taştığını halkımızın da yakından takip ettiğini biliyoruz" dedi.
Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı H. Osman Saraç İzmit'te Sanat Var çalışması ve verdiği destekten dolayı İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'a teşekkür etti. Sanat çalışmalarını her zaman desteklediğini dile getiren Saraç, "Başkan Doğan her zaman sanatın ve sanatçının yanında" dedi.
"Sanayi kenti olmamız kültür ve turizm kenti olmamıza engel değil" diyen Kocaeli Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, "Burada Kafkaslardan Balkanlardan Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelmiş zengin bir kültüre sahip bir halk var. İzmit Belediyesi'nin Tarih Koridoru projesi başından beri bana heyecan vermiştir. Çok güzel ve yerinde bir çalışma oldu" dedi.
Toplantıda karşılıklı fikir alışverişinde bulunan sanatçılar ve İzmit Belediyesi yönetimi farklı ve güzel projeler için çalışmalarını hızlandıracaklarını söylediler.
(İÇ-İÇ)

04.01.2013 17:28:04 TSI

Editör: Wan Haber