Kocaeli'de düzenlenen IIHF Balkan Buz Hokeyi Birliği Geliştirme Kampı öncesi basın toplantısı düzenleyen Balkan Buz Hokeyi Birliği Başkanı Ernest Aljancic, İzmit'in Balkan Buz Hokeyi programının merkezi olacağını söyledi.
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu (TBHF) Başkanı Orhan Duman ve Balkan Buz Hokeyi Birliği Başkanı Ernest Aljancic, IIHF Balkan Buz Hokeyi Birliği Geliştirme Kampı açılış seremonisi öncesi basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Aljancic, Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, BIHU'yu Slovenya, Hırvatistan, Bosna, Sırbistan, Makedonya, Türkiye, Yunanistan, Romanya ve Bulgaristan olmak üzere 9 Balkan ülkesinin oluşturduğunu ifade etti. Sporda Barış Vakfı tarafından Rusya'nın Sochi kentinde verilen ödülü bu yıl BIHU sayesinde IIHF'nin aldığını söyleyen Aljancic, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu'nca (TBHF) Ağustos ayında 9 Balkan ülkesinin katılımıyla Kocaeli'de geçekleştirilen festival ve kampların, ödülün alınmasında önemli rol oynadığını kaydetti.
İzmit'in Balkan Hokey Programı'nın merkezi olacağını ifade eden Ajancic, "Yakında resmi olarak duyurusunu yapacağız ama buradan bir müjde vermek istiyorum. İzmit, Balkan Hokey Programı'nın merkezi olacak. Burada olmaktan çok mutluyuz. Burası, ödülü kutlamak için bir fırsat, çalışmak için de şans oldu" dedi.
Toplantıda konuşan TBHF Başkanı Orhan Duman ise, "Ağustos ayında 9 ülkenin katıldığı festivalde, birbirleriyle sorunları, çekişmeleri olan ülkeleri Kocaeli'de bir araya getirdik" diyerek, "Burada kardeşlik, dostluk, kaynaşma çerçevesinde güzel bir turnuva düzenledik. Turnuva sonunda ülkeler, birbirlerine sarılarak, ağlayarak Kocaeli'den ayrıldı. Sochi'de yapılan oylama sonucunda IIHF'in İzmit'i, burada yapılan organizasyonu aday göstererek birinci olması bizi çok gururlandırdı. IIHF yetkilileri de alınan ödülde katkımız olduğunu belirtmek ve teşekkür etmek için buraya geldiler" açıklamasını yaptı.
BIHU'nun Kocaeli'yi merkez olarak seçtiğini kendisinin de toplantıda öğrendiğini vurgulayan Duman, kararın buz hokeyi camiası ve Koaeli için önemli bir gelişme olduğunu belirtti.
7 Şubat'ta başlayacak olan 18 yaş altı dünya şampiyonasının grup maçlarının Kocaeli'de düzenleneceğini söyleyen Orhan Duman, şampiyonaya İsrail, İrlanda, Türkiye ve Güney Afrika'nın katılacağını kaydederek, İsrail'in Türkiye'ye gelip gelmeme konusunda kararsız olduğunu söyledi. Kim olursa olsun Türkiye'nin misafirperverliğini gösterdiklerini dile getiren Duman, "Kendileri gelmek ister ya da istemezler, ama biz herkese ayrı ayrı misafirperverliğimizi göstereceğiz" şeklinde konuştu.
(BH-BH-S)

01.02.2013 09:21:37 TSI

Editör: Wan Haber