Nazım Hikmet, doğumunun 111'inci yılında Konak Belediyesi'nin düzenlediği etkinliklerle hatırlandı. Güzelyalı Kültür Merkezi Nazım Hikmet Sahnesi'nde düzenlenen şiir ve dans gecesine, müziğin simge ismi Melike Demirağ damga vurdu.
Türkiye Yazarlar Sendikası, Pen Uluslararası Yazarlar Örgütü, Cumali Seferis Gökyüzü Kültür Sanat Derneği, Uluslararası Aktrist Sanatçılar Birliği, Tobav, Kadın Yazarlar Derneği üyelerinin de bir araya geldiği programa Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ev sahipliği yaptı.
Hülya Savaş'ın sunumuyla başlayan geceye şair Asuman Susam ve Namık Kuyumcu da Nazım şiirleriyle katıldı. Nazım Hikmet'in eşi Piraye'ye yazdığı mektupların anlatıldığı dans gösterisi ise izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Konuklara Nazım'ın "Ne güzel şey hatırlamak seni" dizeleriyle seslenen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şunları söyledi: "Nazım Hikmet Ran için düzenlenen en anlamlı etkinlikte Melike Demirağ'la buluşmak ve 'Arkadaş'la başlayan çok güzel şarkıları dinlemek İzmir'e keyif katacak. Şu anda kentin hemen her noktasında bir çalışmamız devam ediyor. Ama ben asla bunlarla övünen bir belediye başkanı olmadım. Eğer toplumu kültür ve sanat dokusunu iyileştiren bir şeyler yapıyorsak, işte o zaman kente kazandırıyoruz."
İZMİRLİLER 'ARKADAŞ' DEDİ
Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi'ndeki Nazım Hikmet Anma Gecesi'nde Melike Demirağ'ın sahne almasıyla alkış sesleri yankılandı. Unutulmaz 'Arkadaş' şarkısıyla dinleyicileri selamlayan Melike Demirağ'a hayranları da eşlik ederek dev bir koro oluşturdular. Fuar yıllarını ve gençlik dönemlerini anımsatarak İzmir'in kendisi için çok özel bir yer olduğunu dile getiren sanatçı "Ne mutlu İzmir halkına, kültür ve sanat alanında en başarılı belediye başkanı seçilmiş Hakan Tartan gibi bir başkanları var" dedi.
(BK-)

16.01.2013 10:53:36 TSI

Editör: Wan Haber