Türkiye Dans Sporları Federasyonu 2012-2013 dans yarışması 3. Etabı İzmir'de Konak Belediyesi'nin desteği ve ev sahipliğinde Fuar Celal Atik Spor Salonu'nda gerçekleşti.
Türkiye'nin 11 kentinden gelen 40 spor kulübünün 500 dansçısı birbirinden güzel figürlerini sergiledikleri etkinlikte Latin dansları coşkusu tüm izleyenleri adeta büyüledi.
Birlik, beraberlik aynı zamanda büyük bir coşkunun hâkim olduğu şölende yarışmacılar hünerlerini sergiledi. Yetişkinler ve minikler olmak üzere iki kategoride yarışan sporcuları, aileleri ve arkadaşları da yalnız bırakmadı.
Kıyafetleriyle ve estetik hareketleriyle tam bir görsel şölen yaşanırken, Türkiye Dans Sporları Federasyonundan gelen 11 hakem titizlikle değerlendirmeler yaptı. Latin rüzgârının estiği salonda hakemler yarışmacıları puanlandırmada zor anlar yaşadı. Uluslararası değerlendirme kriterlerine göre 2011'den bu yana Türkiye Dans Sporları Federasyonu'nun salsa yarışmasında birinciliği kimseye kaptırmayan Konak Belediyesi minik dansçıları bu yıl da çok iddialıydı.
Bu renkli şölene katılanlar arasında spora ve sporculara verdiği değer nedeniyle "Sporcu Dostu Başkan" kimliği ile tanınan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şöyle konuştu: "Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk, yeni bir devletin kuruluşunu dansla şekillendirmiştir. Dansın yer almadığı devrim, devrim değildir. Gençlerimiz biliyoruz ki dans yoluyla birbirleriyle doğru iletişime, sevgiye ve dostluğa koşuyorlar. Dansın olduğu her yerde güzellik var. Bu coşkuyu yaşamış olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Dans Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş'a da çok teşekkür ediyorum. Bu coşkuyla tüm Türkiye'ye sevgi, saygı, birlik ve beraberlik mesajı verdiğimize inanıyorum. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda gençlerimizin getirdiği başarılar toplumun geleceğine büyük bir umut ışığı yakıyor. Çocuklarımız sadece spor yapmıyor, bir yandan sevgiyi, dostluğu ve dayanışmayı da yaşıyor. Bu yaşlarda edinilen dostluklar hiçbir zaman unutulmaz. Çocuklarımızı ve onları destekleyen ailerini kutluyor ve başarılar diliyorum" dedi.
(HD-

20.01.2013 11:20:03 TSI

Editör: Wan Haber