İzmir'de, dünya çapında 1 milyar kadına ulaşmayı hedefleyen 'One Billion Rising-1 Milyar Yükselen' adlı kampanya çerçevesinde aynı anda 182 ülke ile birlikte kadınlar şiddeti dansla protesto etti.
Şarkıcı, aktrist, oyun ve kitap yazarı Eve Ensler'ın öncülük ettiği hareketi Türkiye'ye taşıyan İzmir Tanıtım Derneği'nin Konak Saat Kulesi önündeki çağrısına 2 bini aşkın İzmirli kadın katıldı. Eylem dansının koreograflar eşliğinde prova edilmesinin ardından Sen de 1 Ol Komitesi Eş Başkanları Hakan Doğanay ve Seyhan Kuralı birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından saat 13.00'te İzmirli kadınlar ve erkekler, One Billion Rising-1 Milyar Yükselen eylem dansını gerçekleştirdi. Çoğunluğu pembe giysi ve aksesuarlar içinde alana gelen kadınların dansı ile Konak Meydanı renkli anlara sahne oldu.
Yaklaşık 3.5 ay önce İzmir'den başlayan One Billion Rising-Türkiye Hareketi, kısa zamanda diğer şehirlere de taşındı. İzmir Tanıtım Derneği, "Sen de 1 Ol" sloganıyla on binlerce kişiyi özellikle sosyal medya üzerinde yaptığı çalışmalarla bir araya getirdi. 14 Şubat 2013 günü 27 şehir ve 55 noktada kadına yönelik şiddet meydanlarda dansla protesto edildi.
(HD-CC-Y)

14.02.2013 15:20:15 TSI

Editör: Wan Haber