Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu'nun (EKAF) İnciraltı'nda bu yıl dördüncü kez düzenlediği Hamsi Şöleni binlerce İzmirli ve Karadenizli'yi buluşturdu.
Konak Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen şölende vatandaşlar, yaklaşık 10 bin ton hamsiden yiyebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu ve saatlerce beklemek zorunda kaldı.
Karadeniz müziklerinin en güzel örneklerinin ve Karadenize özgü yiyecek ve giysi-aksesuar gibi ürünlerin de sergilendiği Hamsi Şöleni'ne AK Parti ve CHP kanadından siyasilerin ilgisi de yoğun oldu.
Şölene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP İzmir Milletvckili Mustafa Moroğlu, Mehmet Ali Susam, AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, ilçe belediye başkanları katıldı.
Tulum ve horon şovlarıyla eğlencenin daha da doruğa çıktığı festivalde İzmirliler ve Karadenizliler birlikte horon tepti.
İnciraltı'ndaki Rekreasyon Alanı'nda yapılan dördüncü Hamsi Şöleni'nde, katılımcılara 10 ton hamsi ve 25 bin ekmek dağıtıldı.
Şölende konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, şölende birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Adnan Keskin, "Kendi coğrafyasından kopan insanların gittikleri yerlerde kültürünü yaşayamaması durumunda insanlarımız mutsuz olur. Bu açıdan sivil toplum kuruluşları, hemşehrilik kültürlerini yaşatmak için önem taşıyor. Karadeniz insanı her gittiği yere kültürünü de götürdü. İnşaat sektöründe Türkiye'nin yıldızı oldu. Karadeniz insanı vatan ve cumhuriyet için ne gerekirse yerine getirdi. Bu insanlarla yaşamak bizleri mutlu ediyor. Ulus olarak son yıllarda ülkemizde oynanan oyunlar birlik ve beraberliği artırıcı bu etkinliklerle boşa çıkacak. Bugünkü görüntü ülkemizdeki birlik ve beraberliğin görüntüsüdür'' dedi.
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da şölene bu yıl yaklaşık 40 bin kişinin katıldığını belirterek, "Bu paylaşma, dostluk ve sevgi buluşması Türkiye'nin geleceği için bana umut veriyor. Bu işe 6 aydır emek veren tüm yönetim kurulu üyeleri ve herkese teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberlik içindeki tablo çok önemli. Karadeniz insanının en çok birlik,beraberlik ve vatana aşkını seviyoruz. Bugün için havaya yağışlı diyorlardı ama bulutları gönderdik ve. güneş açtırdık. Bu Karadeniz insanının gönlünün yansımasıdır'' diye konuştu.
(HD-ÖK-Y)

03.02.2013 15:23:43 TSI

Editör: Wan Haber