İzmir Üniversiteleri Platformu toplantısı yapıldı. Toplantıda kentin EXPO 2020 adaylık süreci üniversitelerin bilim, iletişim ve lobi çalışmaları görüşüldü.
Tepekule Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıya; İzmir Valisi EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Cahit Kıraç, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.CandeğerYılmaz,Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Adıvar,Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, Gediz ÜniversitesiRektör Yardımcısı Prof.Dr.Mustafa Güneş, İzmir Üniversitesi rektör yardımcısı Prof.Dr. MerdanHekimoğlu, İzmir Üniversiteleri Platformu Genel Koordinatörü Yrd .Doç Dr. Cengiz Üzün, EXPO2020 Genel Sekreteri Doç.Dr. Ergüder can, Genel Sekreter Yardımcısı Yrd.Doç DR. Selim Tokmak ve akademisyenler katıldı.

ÜNİVERSİTELER EXPO'NUN HER AŞAMASINDA
İzmir'in EXPO 2020 adaylık süreciyle ilgili sürdürülen çalışmaları anlatan İzmir Valisi, EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Cahit Kıraç, EXPO'nun ilham kaynağının bilim, teknoloji ve iletişim olduğunu üniversitelerin bu sürecin her aşamasında yer aldıklarını söyledi.
İzmir'in 9 Üniversitesiyle EXPO'ya ev sahipliği yapabilecek en potansiyel kent olduğunu belirten Vali Kıraç, "EXPO 2020 hedefimiz bir devlet projesidir. İzmir bunu gerçekleştirmekle görevli milli takımıdır. Kentlilik bilinci yüksek, EXPO'yu en iyi bilen bir şehiriz. Üniversitelerimiz, belediyelerimiz, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, kamu kurumlarımız bütün şehir buna inanmışız, bunun için çalışıyoruz. Süreç başarıyla öngörüldüğü, planlandığı şekilde işliyor" dedi.

ÜNİVERSİTESİZ EXPO OLMAZ
Üniversitelerin hem kendi içinde hem de kendi aralarında İzmir'in EXPO sürecine destek sağlamak amacıyla çalıştıklarını belirten Vali Kıraç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bilim, iletişim ve lobi çalışmalarımızda üniversitelerimizden daha çok yararlanacağız. Ünümüzdeki süreç böyle işleyecek. Ağustos-Eylül 2013 tarihlerinde BİE üyesi 160 ülkenin delegesine ev sahipliği yapacağız. Farklı dillerden ve kültürlerden konuklarımıza hep birlikte rehberlik edeceğiz. EXPO'ya dair her adımda Üniversitelerimiz sorumluluk üstleniyor."
İzmir'deki üniversiteler kendi bünyelerinde EXPO takımları kurdular. Bir akademisiysen ve bir öğrenciden oluşan 18 kişilik çalışma grubu, EXPO 2020 İzmir iletişim ekibiyle koordineli biçimde çalışıyor.
(EA-ERG-Y)

29.12.2012 12:12:18 TSI

Editör: Wan Haber