Capital Dergisi tarafından düzenlenen "İzmir'e Yön Verenler" araştırmasında ödül alan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş; "Aslında İzmir bize yön veriyor. Tarihiyle, zenginlikleriyle, güzellikleriyle İzmir bize yön veriyor" dedi.
Vodafone Türkiye'nin sponsorluğunda Capital Dergisi tarafından düzenlenen araştırma sonucunda belirlenen ve İzmir ekonomisine yön veren en güçlü ve başarılı 40 İzmirli iş insanı ödüllerini aldı. İlk 10'daki iş insanlarının başarı ödülü, diğerlerinin ise başarı belgesi aldığı gecede İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş da ödülünü Capital Dergisi Yayın Yönetmeni Seçkin Sedef Büyük'ten aldı. Demirtaş, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, aldığı ödül ve İzmir'e gösterdikleri ilgi nedeniyle Capital Dergisi'ne, araştırmaya ve geceye verdiği destek nedeniyle Vodafone Türkiye'ye teşekkür etti.
Demirtaş, 21 yıldır yürüttüğü Ticaret Odası Başkanlığı ve diğer görevleri ile hep İzmir'e hizmet etmeye çalıştığını belirterek, "İzmir'i geliştirmek için çalıştık. Aldığım bu ödül önümüzdeki dönem yapacağım çalışmalarda bana güç verecektir" dedi. İzmir'in zaman zaman haksız yere eleştirildiğini belirten Demirtaş, şöyle konuştu: "Bu gecede ödül alan insanlar, İzmir'e yaptıkları katkılar göz önünde bulundurulunca bu eleştirinin son derece haksız olduğu görülür. İzmir hızla gelişiyor bunu bazen içimizdekiler görmüyor ama Amerikalılar bile görüyor. Bu yüzden İzmir, Brooking Enstitü'nün yaptığı çalışmada dünyanın en hızlı büyüyen 4. Şehri seçildi. Evet, limanımız daha özelleştirilmedi ama bu haliyle bile İzmir Limanı, dünyadaki 512 kruvaziyer limanı arasında 42'inci sırada yer aldı. Bu gece aldığımız ödülün adı İzmir'e yön verenler. Bir kez daha teşekkür ediyorum. Ama aslında İzmir bize yön veriyor. Tarihiyle, zenginlikleriyle, güzellikleriyle, potansiyeli ile İzmir bize yön veriyor. Biz de İzmir'in bize yön vermesi doğrultusunda bu güzel şehri daha fazla geliştirmek için çalışıyoruz. İnanıyorum ki 1992 yılından beri kovaladığımız EXPO'ya 2020 yılında evsahipliği yapma hakkınızı kazanınca da İzmir'e bir sihirli değnek değecek. O sihirli değneğin etkisiyle birlikte bir dünya kenti, bir dünya markası yapacağız."
(HK-ERG-Y)

16.01.2013 13:44:24 TSI

Editör: Wan Haber