İzmir'de izni alınan basın açıklamasına yürüyerek gitmekten haklarında dava açılan 35 kişinin yargılanmalarına başlandı.
Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde Alevi bir aileye yapılan saldırıyı kınamak için Atatürk Meydanı'nda basın açıklaması yapmaya gidenlerden 32 kişi, 'kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılma' gerekçesiyle yargı önüne çıktı. Dikili Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada ifade veren bazı sanıklar, "Biz izin alınan basın açıklamasını yapmak için Bülent Ecevit Bulvarı'nda buluştuk. Dikili'de yıllardır yapılan her basın açıklaması için burası buluşma yeri olmuştur. Ulaşım ve park yeri açısından kolay bir noktadır. Meydana giden güzergah trafiğe kapalıdır" dediler.
Sanık avukatları ise, "Buradan basın açıklaması yapmaya yürüyerek gitmek suç ise, burada polisin ihmal ve görevi kötüye kullanması söz konusu olabilir. Bu konuda suç duyurusu hakkımızı saklı tutuyoruz" şeklinde savunmada bulundular.
KESK Dönem Sözcüsü Bekir Argun, yargılanmalarla ilgili olarak, "Halklarımızın huzur ve yaşamına kasteden her uygulamaya karşı mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız" dedi.
(HE-BK-CC-Y)

31.01.2013 16:28:45 TSI

Editör: Wan Haber