Mevsim normallerinin üzerinde gelişen ve saatte 45 kilogram yağışın düştüğü İzmir'de hayat felç oldu. Derelerin taştığı, caddelerin göletlere döndüğü İzmir'de ortaya çıkan görüntüler, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kenan Çakar ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in hedefi oldu.
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, sosyal paylaşım sitesi twitter ve facebook'tan İzmir'de yaşanan görüntüleri fotoğraflarıyla birlikte takipçileriyle paylaştı. Akay, ilçe başkanları ve partililerin açıklama ve fotoğraflarını an an kamuoyuna sundu.
AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın resmi Twitter hesabında da, 'İzmir bunu hak etmiyor. Sabret İzmir çoğu gitti azı kaldı. Bu görüntüler elbette tarih olacak. İzmir'de hizmet kazanacak. Güzel İzmir'i bu hale getiren beceriksiz yöneticilerden sandıkta hesap soracağız. Aziz Kocaoğlu ve ekibinin İzmir'i getirdiği son durum bu" şeklinde ifadeler kullanıldı.
Öte yandan şiddetli yağış nedeniyle Venedik'i aratmayan görüntülere sahne olan Kordon'un fotoğraflarını paylaşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, "CHP'liler Venedik'e gideceğinize İzmir'e gidin, ucuza gelir. Venedik. Pardon İzmir" ifadelerini kullandı.
AK Parti İzmir İl Başkanlığı Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar da, başta Buca ve kent merkezi olmak üzere yağan yağmur nedeniyle İzmir'de yaşanan görüntülerin alt yapı yatırımlarının doğru yönlendirilmediğinin ispatı olarak gördüklerini söyledi.
Çakar'ın ilk değerlendirmesi, "Dün İzmir'e düşen yağmur miktarı oldukça fazla ancak İzmir'de yıllardır yağmur suyuna yönelik oldukça yüksek maliyetli yatırımlar yapılmış olmasına rağmen özellikle Buca ve kent merkezindeki su baskınları, trafiğin işlemez hale gelmesi yatırımların doğru yönlendirilmediği ve çözüm sonucunu sonuç itibariyle sorunu çözmediğini hep birlikte görmüş bulunuyoruz" şeklinde oldu.
Yatırımların daha bilinçli ve altyapıya harcanan paranın daha doğru yönlendirilmesi gerektiği eleştirisinde bulunan Çakar, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Yatırımların daha bilinçli ve harcanan paranın da daha doğru yönlendirilmesi gerekirdi. Bu eleştirileri yaparken tabiî ki düşen yağmur miktarını gözardı etmek mümkün değil. Ancak mevsim normallerine göre altyapı yapılır. Mevsim normallerinin üzerinde de bu sıkıntıların yaşanması için önlem alınır."

SERT AÇIKLAMA YAPTI
Tartışmalara yanıt veren CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, başta Melih Gökçek olmak üzere sert açıklamalarda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için, "O arkadaşımız her şeyin içinde zaten. Siyasette kutuplaşma olsun diye iftira karalama olsun diye yapmayacağı şey yok. Onun ilacı yok" ifadelerini kullandı.
AK Parti yöneticilerinin İzmir'de yaşananları abarttığını ve bunun haksızlık olduğunu belirten CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, şunları söyledi: "10 yıl önceden beri İzmir'i sosyal demokrat belediye başkanları yönetiyor. O zamanların altyapı durumu, onlarca insanın ölümüne neden oluyordu, dere taşmaları, insan ölümleri yaşanıyordu. Bugün bunlar yok. İfadeler haksızlık. Coğrafyası gereği ihmal edilmiş, 50-60 yıllık birikmiş sorunlar var. Çarpık kentleşme. Bunu bugünkü belediye başkanları üretmedi. Dere yataklarına yol ve ev yapılmasının sorumlusu başkanlarımız değil. 15 yıl öncesine kadar kıyaslanmayacak kadar durum iyi. Mevsim normallerinin üzerinde yağan yağışlar normal. İzmir Venedik değil. Venedik durumu yok yani. Akşamdan beri durumu takip ediyorum, birkaç işyerini su basmış. Bunun üzerinden siyasi polemik yapmak ve çıkar beklemek, yüzde 50 almış bir partiye yakışmaz. Başka şeyler söylesinler. Metroyu kendi paranızla mı yapıyorsunuz, dünyanın en prestijli başkanı yılın belediye başkanı ödülünü verdi desinler. Ya da fuar alanı beş misli büyütüldü. Birçok soru sorulabilir. Ama bence üç tane evi niye su bastı demesinler."
(HD-HO-Y)

10.12.2012 14:17:00 TSI

Editör: Wan Haber