İzmir'de, gece boyu aralıklarla devam eden yağışlı havanın önümüzdeki üç gün daha sağanak yağış şekliyle kentte etkisini sürdüreceği belirtildi. Birçok ilçede ev ve işyerinde su baskınları meydana gelirken yollarda oluşan su birikintileri gölet manzarasını aratmadı.
İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzmir'de özellikle Bornova, Buca ve Karabağlar ilçelerinde ev ve işyerlerinde su baskınlarına sebep olan yağışlı havanın, Orta Akdeniz üzerinden gelen ve güney yönünden esen lodosla etkisini artıracağı belirtildi. Yetkililer, gece saat 00.05'den itibaren aralıklarla devam eden yağmur nedeniyle, metrekareye 50 kilo yağış miktarının düştüğü bildirildi.
Bornova ilçesi Manavkuyu semtinde yağmurun etkisi ile gölete dönüşen sokaklarda araçların yolda kaldığı görülürken, birçok iş yeri ve apartman girişleri de su baskınlarından nasiplendi. Gün boyunca itfaiye ekiplerinin su baskınlarına müdahaleleri sürerken, polis ekipleri yolda kalan sürücülerin güvenliği ve olası kazaların önüne geçmek amacıyla güvenlik önlemi aldı.
(AH-HO-Y)

09.12.2012 17:33:39 TSI

Editör: Wan Haber