İzmir'in de aralarında bulunduğu üç ilde düzenlenen sahtecilik operasyonunda 7 kişilik şebeke yakalandı. Zanlıların hazırladıkları sahte belgeleri müşterilerine cinsel içerikli ilaçların içerisine yerleştirerek gönderdiği ortaya çıktı.
Sahtecilik şebekesinin çok sayıda evrakın sahtesini yaparak piyasaya sürüp kullandırttığı ihbarını alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin yaklaşık 6 ay süren araştırmalarının ardından şebekenin lideri karı koca ile elemanlarının kimlikleri belirlendi. Araştırmaların tamamlanmasıyla İzmir, Ankara ve Denizli'de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda, şebeke lideri olduğu ileri sürülen H.Ç. (51) ve eşi Z.Ç.'nin (50) de aralarında bulunduğu 7 kişi yakalandı. Fuhuş için yurt dışından gelen kadınlara sahte evrak ve kimlik düzenleyen şebeke üyelerinin evlerindeki aramalarda çok sayıda sahte nüfus cüzdanı, nüfus cüzdanı fotokopileri, sahte ehliyet, sahte askeri kimlik, banka evrakı, kamu kurum giriş belgeleri ve sahte çekler ele geçirildi. Şebeke üyelerinin evrakları evlerdeki çocuk kitaplarının arasında gizledikleri belirlendi. Sahte evrakı 200 ile bin lira arasında değişen fiyatlara yapan şüphelilerin, bunları da dikkat çekmemesi için cinsel içerikli ürünlerin kutularına gizleyerek Türkiye'nin tüm illerine kargoyla gönderdikleri saptandı. Gözaltındaki 7 şüpheli, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi
Bu arada polisin operasyonu kameraya da yansıdı. Nefes kesen operasyonda polisler belirledikleri adreslere giderek zanlıların hiç beklemediği bir anda baskın yaptı. Girdikleri adresleri arayan polis ekipleri, ilginç görüntülerle de karşılaştı. Buzdolabından, halı altlarından, defter aralarından düzenlenmiş sahte belgeler çıktı.
(BK-CC-Y)

06.12.2012 14:36:31 TSI

Editör: Wan Haber