Bornova-Bayraklı İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin öncülüğünde tüm müteahhitlerin birliklerinin İzmir'de yeniden yapılandırılmasının tamamlanması ve İzmir çapında derneklerin kurulmasını kutlamak amacıyla kentin önde gelen 400 müteahhidi Kuşadası'ndaki Adakule'de bir araya geldi.
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu'nun da bir araya geldiği buluşmada bu derneklerin en kısa sürede İzmir Ege Müteahhitler Federasyonu çatısı altında bir araya geleceği belirtilirken, İzmir Ticaret Odası seçimlerinde güç birliği yapılacağı ifade edildi. Bornova Bayraklı İnşaaat Müteahhitleri Derneği'nin Kuşadası Adakule'de düzenlediği 23. Dayanışma Gecesi'nde konuşan Dernek Başkanı Ziya Dağlıer, 23 yıllık birikim ve deneyimleri olduğunu ve Bornova Müteahhitler Derneği ile de işbirliği yaparak güçlerini birleştirdiklerini söyledi. Bir yılı aşkın çalışmalar sonucunda tüm İzmir'de dernek oluşumlarını tamamladıklarını ifade eden Dağlıer, "Karşıyaka, Balçova, Buca, İzmir, Menderes, Karaburun, Çiğli Menemen, Urla Müteahhitler Dernekleri kuruldu. Şimdi çok kısa sürede dernekler masasına başvurarak İzmir ve Ege Müteahhitler Federasyonu'nun kuruluşunu gerçekleştireceğiz" dedi. Halil Atilla, Ali Özkan, Yunus Yunusoğlu gibi sektörün duayen müteahhitleri de geceye katılarak ve yaptıkları konuşma ile bu oluşuma verdikleri desteği ifade ederken, Adakule buluşmasına aileleriyle birlikte katılan 400'e yakın müteahhit de bu oluşumun içinde almaktan mutlu olduklarını, sektör ile İzmir için güçlerini birleştirdiklerini söyledi. Dağlıer 23 yıldır bu geceyi düzenlediklerini belirterek amaçlarının, sektörde birlik ve dayanışmayı arttırmak olduğunu, bu yıl aynı zamanda tüm İzmir çapında birleşmelerini kutladıklarını söyledi. Dağlıer, "Sektörde büyük sorunlar yaşıyoruz. Bürokrasi çok fazla. Müteahhitlerden vize ve harçlar adı altında çok yüksek bedeller alınıyor. Yeni İmar yönetmeliği çok sorunlu. Bütün bunları çözmek için Oda seçimlerine katılacağız. Tüm sektör üyelerini 4 Şubat'taki Oda seçimlerinde oy kullanmaya ve oluşumumuza katkı yapmaya çağırıyoruz. Odamızı bir amaç değil sorunlarımızın çözümü için araç olarak görüyoruz" dedi.
KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BİRLİKTE YAPALIM
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da sektörün en önemli oyuncuları ile duayenlerini buluşturan bu oluşumun İzmir'de inşaat sektörünün önü açacağını belirterek, tüm gücüyle desteklediklerini söyledi. Demirtaş, salonda bulunan Halil Atilla, Ali Özkan, Kavuklar, Yunus Yunusoğlu gibi apartman değil caddeler hatta mahalleler oluşturan, bunlara isimlerini veren dev isimler ile bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Demirtaş, "Önümüzdeki 10 yılda, cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına kadar İzmir'de 300 bin konut yapılacak. Geçmişte yaptıklarınız, yarattığımız mahalleler, semtler ortada. Hiçbir destek olmadan İzmir'i inşa ettiniz Geçmişte olduğu gibi gelecekte de İzmir'in yeniden inşasında da sizin imzanız olmalı. İzmir'i birlikte inşa edelim" dedi.
İZTO olarak kentsel dönüşüm konusunda yoğun bir çalışma yürüttüklerini ve bu çalışmalarda amaçlarının hem İzmir'e yakışacak bir şekilde kaliteli yapılar ile dönüşümü sağlamak hem de bu dönüşümün İzmirli müteahhitler tarafından yapılmasını sağlamak olduğunu kaydeden Demirtaş, "Kentsel dönüşümü sizlerin desteğiyle gerçekleştireceğiz. Geçmişte evsahibi olmak isteyenlerin aylık küçük birikimleriyle 5-10 sene süren inşaatların yapım biçimi artık değişmesi gerekiyor, değişiyor da. Kredi konusunda ve inşaatın finansmanı konusunda hiç paraya ihtiyaç yok. Mesleki birikimleriniz yeterli. Finansman sağlama konusunda gerekenleri yapmayı, bu finansmanı bulmaya ben hazırım" dedi. Kendisinin de bir inşaatçı olduğunu hatırlatan ve toplantıda dile getirilen sorunlar konusunda inşaatçıların haklı olduğunu belirten Demirtaş, "Bu sorunların çözümü için çok çaba sarf ettik bunda sonda da çözümü için çalışacağız. Yapacağımız bu çalışmalarda, sorunlarınızın çözümünde önümüzdeki dönemde de sizin desteğinizi istiyorum" dedi.
(AH)

21.01.2013 12:08:01 TSI

Editör: Wan Haber