DHKP-C'ye yönelik altı ilde düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda İzmir'de gözaltına alınan zanlıların kamu görevlilerine suikast hazırlığında olduğu tespit edildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinesinde İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli ve Malatya'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonun İzmir ayağında 15 kişi gözaltına alındı. Kocaeli ve Malatya'da gözaltına alınan 2 kişi işlemlerin ardından İzmir'e gönderilecek.
İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, saat 04.00 sıralarında 500 polisle 20 adrese baskın gerçekleştirdi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyon kapsamında Ege sorumlusu Selda B., Ege Öğrenci Derneği sorumlusu D.K. ve Özgürlükler Derneği sorumlusu S.K'nın arandığı belirtildi. Yaklaşık bir yıldır takip edilen DHKP-C üyelerinin polis, asker ve kamu görevlilerine yönelik suikast ve bombalama eylemleri yapacakları tespit edilmesinin üzerine operasyon için düğmeye basıldığı öğrenildi. Örgüt üyelerinin İzmir'deki bir karakolda saldırı için sürekli keşif yaptıkları belirlendi. Polis ekiplerinin takibi sırasında örgüt üyelerinin sürekli karokol çevresinde dolaşarak not tuttukları ve saldırı listesinde yabancı derneklerin bulunduğu bildirildi.
Gözaltına alınan 17 kişi arasında iki öğretmen, üniversite öğrencileri ve Büyükşehir Belediyesinin Park ve Bahçeler bölümünde çalışanında olduğu öğrenildi. Özgürlükler Derneği, Ege Gençlik Derneği, İzmir Temel Haklar Derneği, Devrimci Alevi Komitesi ve diğer adreslerde yapılan aramalarda çok gizli bölmelerde saklanmış örgütsel döküman ve şifreli notlar ele geçirildi.
Şüphelilerin, eylem yaptıracakları örgüt üyelerine efeler gibi yönetime karşı çıkabileceklerini ve başkaldırabileceklerini söyleyerek eyleme gönderdiği öğrenildi.
(BK-HO-Y)

18.01.2013 15:47:02 TSI

Editör: Wan Haber