İzmir'in de aralarında bulunduğu çeşitli kentlerde tarihi gömü bulduklarını iddia ederek vatandaşları dolandıran T.İ, yakalanıp adliyeye sevk edildi.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne başvuran A.O, Kars'ın Susuz ilçesinden köye giderken yanına yanaşan otomobildeki üç kişinin kendisine yardım edeceklerini söylediğini, bu nedenle araçlarına bindiğini belirtti. A.O., farklı isimlerle kendilerini tanıtan üç kişinin, küp içerisinde hazine bulduklarını söylediğini, içerisinde sarı renkli madeni insan heykeli bulunduğunu, papaz müşterilere satacaklarını söyleyerek yurtdışı işlemleri için para istediklerini anlattı. A.O, bunun üzerine söyledikleri hesaba 8 bin TL yatırdığını belirtti. Bu kişilere tekrar ulaşamayınca dolandırıldığını anlayan A.O, şikayetçi oldu.
Harekete geçen polis araştırmasında, dolandırıcıların, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki iller yoğunlukta olmak üzere aynı yöntemle 15 kişinin toplam 400 bin TL'sini dolandırdığını saptadı. Takip sonucu, bankaya para çekmeye gelen B.A (41) ile ifadeleri doğrultusunda suç ortakları M.A. (34) ile T.İ (48) yakalandı. B.A. ile M.A, kendilerini T.İ'nin yönlendirdiğini dile getirirken serbest bırakıldılar. Poliste 5 suç kaydı bulunan ve İzmir'de yakalanan T.İ, adliyeye sevk edildi.
(AH-HO-Y)

29.01.2013 15:19:52 TSI

Editör: Wan Haber