İzmir'de, bir birahanede iki grup arasında başlayan ve sokakta süren tartışma sonunda Halil T. (29) ve Cengiz L. (26) pompalı tüfek ve tabancayla öldürüldü, Erkan A. (28) da ağır yaralandı. Polis, olayla ilgili 2 kişiyi gözaltına alırken, 1 kişiyi de aramaya başladı. 

Olay, gece saat 02.30 sıralarında Gürçeşme semti Küçükada Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, yaralama suçundan hükümlü olduğu cezaevinden 10 gün önce tahliye edilen Halil T., arkadaşları Cengiz L. ve Erkan A. ile bir birahaneye gitti. Bir süre burada oturan 3 arkadaş ile Cengiz T. (20), Orhan B. ve kimliği belirsiz bir kişi arasında tartışma çıktı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ekipler tarafından kavga sonlandırıldı. Halil T., Cengiz L. ve Erkan A., birahaneden ayrılarak evlerine giderken, Cengiz T., Orhan B. ve kimliği belirsiz 1 kişi, üç arkadaşın peşine düştü.

Saldırganlar, 3 arkadaşı kanlar içinde bıraktıktan sonra otomobile binerek kaçtı.

İKİ KİŞİ GÖZALTINDA
Silah seslerini duyup sokağa çıkan ve yaralıları gören mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine polis ve sağlık ekiplerine bilgi verildi. Gelen acil yardım ekiplerinin kontrolünde, Halil T.’nin öldüğü belirlendi. Yaralılardan Cengiz L de ambulansla hastaneye götürülürken yolda kurtarılamadı. Ağır yaralı Erkan A. ise, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Olay yerinden uzaklaşan saldırganlardan Cengiz T. ile Orhan B. kaçtıkları 35 AS 2626 plakalı otomobilde yakalandı. Gözaltına alınan 2 şüpheli emniyet müdürlüğüne götürüldü. Olayla ilgili 1 kişinin de arandığı açıklandı. Şüphelilerden Orhan B., ölenlere Cengiz T.’nin ateş ettiğini öne sürdü. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Halil T.’nin cesedi morga kaldırıldı. Olayda kullanılan ve duvar dibinde bulunan pala emniyet müdürlüğüne götürüldü. Şüphelilerin sorgusuna devam ediliyor.

Editör: Wan Haber