İzmir'in Konak ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce 12 kedi ve kedi yavrusu zehirlenmiş halde ölü bulundu. Karşılaştıkları manzara karşısında şoke olduklarını belirten vatandaşlar, "Bunları yapanlar insan olamaz" sözleri ile tepki gösterdi. Kedilerin cansız bedenlerinin yanından ayrılmayan köpeklerin görüntüsü ise dikkat çekti.
İzmir'in Bornova ilçesinde telle boğularak öldürülen ve ağaca asılı halde bulunan kedi ölümünün ardından bugün öğle saatlerinde Konak 205 Sokak'ta da farklı yöntemle 12 kedi ve kedi yavrusu ölü bulundu. Kedilerin cansız bedenleri ile karşılaşan mahalle sakinleri durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine intikal eden ekipler de ilgili belediyeye haber verilmesi gerektiğini belirtti.
İmkanları doğrultusunda uzun süredir kedilerin bakımını üstlendiğini belirten inşaat işçisi Malik Tekin, "Bunu yapan insan olamaz. Bu mahallede ikamet eden birkaç kişi tehditkar tavırlarla kedileri burada istemediklerini söylemişlerdi. Üzerlerine sıcak su bile döküyorlardı. Şikayetçi olacağız" sözleri ile tepkisini dile getirdi.
Mahalle sakinlerinden Hasibe Simit de kedilerden rahatsız olan kişilerin bulunduğunu ve defalarca kendilerinin tehdit edildiklerini öne sürdü. Kedilerin yürek sızlatan görüntüsü karşısında duygularını ifade eden Simit, "Lanet yağdırıyoruz. Şüphelendiğimiz birkaç kişi var elbette. Biz hayvan sever olarak hepsini seviyoruz" dedi.
Olay yerinde bulunan iki köpeğin de kedilerin cansız bedenlerinin yanından ayrılmadığı dikkat çekti.
(AH-AŞ-Y)

30.12.2012 17:03:16 TSI

Editör: Wan Haber