Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında ilk eğitim programı, İzmir'in Kemalpaşa ilçesi Kızılüzüm Köyü İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi.
İzmir Koordinatörü Metin Topal, Özel Yamanlar Bedri Şaşal Lisesi Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmeni Ercüment Eşsiz, programa konuşmacı olarak katıldı.
30 kişinin katıldığı program sonrasında veliler memnuniyetini dile getirirken, katılımcılardan İsmet Davutoğlu, eğitim programının çok verimli geçtiğini ve bu projenin kapsamlı bir biçimde hayata geçirilmesi ile aile yapısını korumak adına, çok büyük bir eksiği kapatacağını belirtti."
Programın bitiminde katılımcılara eğitim modülü ile ilgili uzmanların uzun çalışmalar sonucunda hazırlamış olduğu kitaplar dağıtıldı. Eğitime katılan velilere sertifikalarını, Kızılüzüm İlköğretim Okulu Müdürü Ziya Türker takdim etti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yeni hayata geçirilen bu proje ile 18 milyon aileye ulaşmayı hedefliyor. Aileler bu proje kapsamında Hukuk, Aile Eğitimi ve İletişimi, Sağlık, Medya ve İktisat alanlarında uzman eğitimciler tarafından bilinçlendirilecek. Eğitim programlarına katılmak isteyenler, Aile Eğitim Programı sitesinden katılımcı formunu doldurarak başvuru yapabilir.
(HÇ-ERG-Y)

25.01.2013 09:14:23 TSI

Editör: Wan Haber