İzmir'de, dün akşam saatlerinden itibaren sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Göle dönen yollarda sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.
İzmir'de dün akşam saatlerinde başlayan ve gece devam eden yağış etkili oldu. Yağmura bir ara fındık tanesi büyüklüğünde yağan dolu eklendi. Sürücüler araçlarını kullanmakta güçlük çekti, evlerine gitmekte olan vatandaşlar zorlandı. Yağış gündüz saatlerinde etkisini devam ettirdi.Gece yarısından itibaren sağanak bir kez daha etkili olarak yağmaya başlayınca, caddeleri ve sokakları göle çevirdi. Mazgal ve rögarların biriken suyu tahliye edememesi ve yaşanan taşkın, kentin genelinin yanı sıra merkezi noktalardaki mahalleleri etkiledi. Göle dönen mahalle arasındaki yollar vatandaşların evlerine girmesini engelledi. Her yağmurda aynı durumla karşı karşıya kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, duruma tepki gösterdi yetkilileri göreve çağırdı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkilileri, zemin katta kalan ev ve işyerlerinde küçük çaplı su baskınları yaşandığını, etkili olarak yol ve caddelerde biriken su için tahliye çalışmalarının yapıldığını bildirdi.
(HÇ-HO-Y)

08.02.2013 12:54:29 TSI

Editör: Wan Haber