İzmir Valisi Cahit Kıraç, yılbaşı gecesi maganda kurşunuyla yaşamını yitiren Arif Dallı'nın failinin kısa sürede bulunacağını söyledi.
İzmir Valisi Kıraç, İzmir'de, eğitim öğretim yılının birinci döneminin kapatılması nedeniyle Bornova Cavit Özyeğin İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne törenine katıldı.
Bir soru üzerine İzmir Valisi Kıraç, yılbaşı gecesi maganda kurşunuyla yaşamını yitiren Arif Dallı'nın failinin kısa sürede bulunacağını söyledi.
Faillerin henüz bulunamaması nedeniyle kendilerinin de üzüntü duyduğunu belirten Vali Kıraç, "Arif Dallı'nın faili henüz bulunamadı, üzüntümüzü belirtiyoruz. Arif hayatını kaybetti daha önceki aynı şanssız tabloyla bir kez daha karşılaştık. Üzülüyoruz tabi. İnşallah bu tür serseri davranışlar bir daha yaşanmaz. Şu an faili bulamadık ama mutlaka adalet tecelli edecektir" dedi.
Vali Kıraç, magandalara, "Özellikle bu tür hadiselere sebebiyet veren magandalara sesleniyorum; sahipsiz gelişigüzel silah atmanın vahşi bir zevk olduğunu herkes farkında olsun. Gereksiz silahı her tarafta kullanmasınlar ve insanlarımıza zarar vermesinler" şeklinde seslendi.
İzmir Valisi Kıraç, İzmir'de 3 bini aşkın okulda okuyan 670 bin öğrenci, 35 bin 400 öğretmenin birinci eğitim öğretim yılını sorunsuz kapattığını, bu yıl ilk kez 60-66 ay ve üstü ilköğretim birinci sınıfa kaydolan 78 bin öğrenciye karne verdiklerini söyledi. Öğrencilerle tek tek ilgilenen ve onlara hediyeler dağıtan Vali Kıraç, şöyle konuştu: "670 bine ulaşmış öğrenci kitlesiyle İzmir'de eğitim öğretimi sürdürüyoruz. Öğrencilerimize hizmet eden 35 bin 400 öğretmenimizle binlerce derslikte 3 binin üzerinde okulumuz, öğretimin birinci yılını başarıyla tamamladı. 78 bin civarında ilkokul birinci sınıflara kayıt olan öğrenci vardı. Bunlar 60-66 ay grubu olanlar var. 66 ay üstü olanlar var ama tümü 78 bin. 78 bin öğrenci ilk defa karne alacak. Okula uyumda sorun yok. Az önce bir çocuğumuz ağladı ama velileri ve öğretmenleri var. İzmir'de bir sıkıntı çekilmedi."

KIRIK NOTU OLAN ÖĞRENCİYE SERT DAVRANILMASIN
Karnesinde kırık not bulunan öğrencilerin öğretmen ve ailelerine seslenen Vali Kıraç, şu önerilerde bulundu: "Ülkemiz ve ilimiz için önemli bir gündeyiz. 11 Şubat'a kadar istirahat edecekler. Çocuklarımızın sevincini paylaşmak ve karnelerini dağıtmak için buradayız. Aynı zamanda bir durum tespitidir. Öğrencilerimizin karnelerinin zaman zaman kötü olduğunu basından duyuyoruz. Özellikle öğrenci velilerine, anne ve babalara sesleniyorum, karneler tek başına öğrencilerin gelecekle ilgili performanslarını göstermez. Karneler durum tespitidir, bundan sonra yapılacakları gösterir. Onun için karnesinde birkaç kırık öğrenciye kesinlikle kötü davranılmasın. Karneler sadece öğrencilerin karneleri değil. Asıl sahipleri veliler ve okul idaresidir. Bu karne öğrencilerimizin,velilerimizin ,okullarımızın bundan sonra ne yapacaklarını gösteren bir durum tespitidir. Önemli olan insanların hayatta çalışma alışkanlıklarını tempoya sokmalarıdır."

EXPO ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
EXPO çalışmalarının Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınan İzmir milletvekili Ertuğrul Günay nedeniyle aksamayacağını kaydeden Vali Kıraç, şunları söyledi: "Devletin takdiridir. Sayın bakanımızın kabinede devam etmesi İzmir açısından önemliydi. Ama diyecek bir şey yok. Bütün hükümetimiz EXPO'nun baştan beri destekçisi. Sayın başbakan, hükümetimizin görevlendirmesiyle EXPO ayağı oluştu. İzmir Türkiye'nin EXPO'daki temsilcisi. Dolayısıyla EXPO'da bir sorun olmaz ama tabi bir İzmir vekilinin kabinede bakan olması İzmir için önemliydi. Ama takdir böyle."
(HD-HO-Y)

25.01.2013 14:02:14 TSI

Editör: Wan Haber