İzmir Üniversitesi'nde öğrenciler ile bir araya gelen Hatice Tatlı, kadının siyasette daha fazla yer alabilmesi için önce şartların iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.
Geçmiş yıllarda Bayraklı Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekilliği görevlerinde bulunan Hatice Tatlı, üç çocuğu olan kadının siyaset yapacak vaktinin kalmayacağını belirterek, "Türkiye'de 12 milyon ev kadını var işsiz olarak nitelendirilen. Oysa bu kadınlar günde 3 öğün aşçı, 3 öğün bulaşıkçı, haftada iki gün çamaşırcı ve ütücü, her gün temizlikçi, tam gün de çocuk bakıcısı. 1 çocuk demek, çocuk kendi ihtiyaçlarını karşılar duruma gelene kadar kadının hayatından giden en az 3 yıl demektir. 3 çocuk ise kadına siyasi hayatta yer yok demektir. 3 çocuğu olan kadının siyaset yapmaya vakti olmaz"dedi.
Kadın ve Toplum dersinde yaptığı sunumla İzmir Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelen Tatlı, kadının hayattan beklentilerini, "Kadın önce emeğinin karşılığını almak, şiddet görmemek, toplumda belli bir yere sahip olmak ve siyasette yer almak ister" sözleri ile ifade etti ve toplumsal anlayışta da köklü değişikliklere gidilmesi gerektiğini söyledi.
Atasözlerinde bile yer yok
Kadına karşı zihniyetteki sorunun kültürel olduğunu belirten Tatlı, "Türkçede kullanılan 17 bin atasözünün 300 tanesinde kadınlar var. Bunların sadece 60 tanesi analık vasfı ile kadını övüyor, 20 tanesi nötr. Geri kalan 200 tanesi de kadını yerden yere vuruyor" dedi.
(HD)

16.01.2013 11:16:26 TSI

Editör: Wan Haber