İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Karşıyaka Belediyesi ve Konak Belediyesi'nin yer aldığı İzmir standında, kentin yanı sıra EXPO'nun da tanıtımı yapılıyor.
17. Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)'te yer alan İzmir standı, büyük ilgi gören stantlar arasında yer aldı. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Karşıyaka Belediyesi ve Konak Belediyesi'nin de yer aldığı stantta, EXPO için önemli tanıtımlar yapıldı. İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz, böyle fuarların, İzmir'in hem tanıtımı için hem de EXPO'ya adaylığının tanıtılması açısından önemsiyoruz. İzmir'imiz oldukça güzel bir şehir. Hem turizm açısından hem de sağlık, yiyecek, doğal güzelliklerinin tanıtılması açısından doğru buluyoruz. İnşallah fuar boyunca İzmir bu tanıtımda yerini almış olur" dedi. Ülkeyi, İzmir'i tanıtmanın EXPO süreci için önemli bir çalışma olduğunu vurgulayan İçöz, "Görüldüğü gibi yabancı ülkelerin stantları da var. İzmir'le ilgili bilgi sahibi olmak reklam açısından önem arz ediyor. Gelen katılımcılara başta broşürler veriliyor. İzmir'in Nergis çiçeğinin tanıtımını yaptık. Kokulu nergisleri dağıttık. Coğrafi güzellikleri hakanda bilgi verdik. Yiyecekler ikram ettik" şeklinde konuştu.

EMİTT, DÜNYANIN SAYILI FUARLAR ARASINDA
İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ise, "Fuarların dünyanın turizmden aldığı payın daha yukarıya taşıması açısından önemi artıyor. Bu yüzden fuarlara katılım daha fazla. Daha canlı bir fuar süreci yaşıyoruz. Fuarlar ürün ve bölge tanıtımında olmazsa olmaz değerler. EMİTT fuarına da uzun yıllardır geliyoruz. İzmir'in tanıtımında artık Doğu Akdeniz'in merkezi oldu. Dünyada sayılı fuarlar arasında yer alıyor. İzmir'in EXPO adayı olması nedeniyle de zaten uzun yıllardır bu holde yer aldık. İzmir'i Ege Bölgesi'ni tanıtmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Stantta İzmir'in yöresel el işleri ve ürünleri de davetlilere tanıtıldı.
(Nİ-AS-YHY-Y)

24.01.2013 21:26:12 TSI

Editör: Wan Haber