Geçtiğimiz yıl yaz sonunda ortaya çıkan saman sıkıntısı nedeniyle önü açılan ithalat izni ile birlikte İzmir Damızlık Birliği'nin ithal ettiği samanlar Ödemiş'e geldi.
Birlik üyesi üreticilere samanları teslim edeceklerini ifade eden Damızlık Birliği Başkan yardımcısı ve Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, yönetim kurulu üyesi Ahmet Canbazoğlu, üreticiler İsmail Öncel, Hamit Göksel, Kemal Dinlenmez'e kendi taleplerine düşen samanları teslim ettiler.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kocaağa "Yaşanan saman sıkıntısı sonucunda saman ithalatında kapıların açılmasıyla birlikte İzmir Damızlık Birliği olarak çeşitli ülkelerde incelemelerde bulunduk. Ukrayna'dan birinci parti 1100 ton arpa samanı ithal ettik. Gemiden İzmir limanında samanları TIR'lara yüklemeye başladık. Birliğimizin üye sayısı ve çiftçilerimizin hayvan sayısına göre samanları dağıtmaya başlıyoruz. Dağıtımlar Pazartesi ve Salı gününden itibaren Ödemiş'te TARİŞ depolarından başlayacak. Küçük Menderes havzasında ve İzmir iline bağlı ilçelerde de dağıtım gerçekleşecek. Saman fiyatları kilosu 1 lirayı geçmişti. İthalatın hızlanması ile birlikte ellerinde saman stoğu yapanlar fiyatları hemen 50 kuruş aşağıya çekerek 80-85 kuruştan satmaya başladılar. Biz ithal ettiğimiz samanı birlik üyelerimize 52 kuruştan vereceğiz. Şimdi de Güney Afrika ülkelerinde araştırma yaparak daha ucuza nereden buluruz diye araştırma yapıyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor."
(AG-AH-Y)

03.02.2013 10:12:19 TSI

Editör: Wan Haber