İzmir Büyükşehir Belediyesi davasının 4. duruşmasında, 5 Büyükşehir Belediyesi bürokratı ile 3 organizatörün ev hapsinin kaldırılmasına karar verildi.
İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 130 sanıklı İzmir Büyükşehir Belediyesi davasının 4. duruşması yapıldı. Mahkeme Başkanı Cahit Kargılı, sanıklardan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, Bilgi İşlem Daire Başkanı Selçuk Savcı, Şirketler Koordinatörü Hilmi Özen, İZENERJİ eski Genel Müdürü Ali Sabuktay, Satın Alma Daire Başkanı Mehmet Sayar ile organizatörler Hakan Say, Ömer Devrim Ergen ve Ata Karataş'ın ev hapsinin ve adli kontrolünün kaldırılmasına, yurtdışına çıkış yasaklarının ise devamına karar verdi. Mahkeme, duruşmayı 14 Mayıs 2013 tarihine erteledi.
Duruşma sonrası alkışlar ve sloganlarla karşılanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı açıklamada kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Kocaoğlu, "Bugün sevinçliyiz ama beraat günü çok daha sevinçli olacağız. Buradan tüm katkı koyan ve bize inanan hemşehrilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Basın mensuplarına da" dedi.
Kocaoğlu, "21.5 ay süren, Mayıs 2011'de başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi operasyonu ve davasının bugünkü duruşmasında bütün arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuştu. Yarından itibaren görevlerine başlayacaklar. Kimseyi burada bırakmadan, ev hapsinde de kimseyi bırakmadan adliyeden ayrılıyoruz. Bunun sevinci içindeyiz. En kısa sürede umuyoruz ve diliyoruz ki bilirkişi raporları da gelsin. Buradan İzmir Adliyesi'nden tüm arkadaşlarımız beraat ederek, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları yaptığı işler dürüstlüğü, hiçbir rüşvetin ve zenginleşmenin olmadığı, kayırmanın olmadığı dünya aleme beraatle ispat edilsin ve bunun huzuru içinde belediyemizdeki tüm arkadaşlarımız moral bulsun. İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha büyük özverilerle bizi hiç yalnız bırakmayan İzmirli hemşehrilerimize hizmet etmeye layık olmaya çalışsın" diye konuştu.
Ev hapsinde bulunan ve kararla bu durumu ortadan kalkan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç ise, "Başkan söyleyeceğini söyledi, katılıyorum söylediklerine. Bugünü gördüğümüze şükür. Beraat tabi bizim için önemli olan. Kısmet" dedi.
(HD-CC-Y)

24.01.2013 17:26:34 TSI

Editör: Wan Haber