CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Oğuz Oyan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonla ilgili davanın düşmesi gerektiğini belirterek, 130 sanıklı davada ev hapislerinin de sona ermesi beklentisi içinde olduklarını söylediler.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun çete lideri suçlamasıyla yargılandığı davanın dördüncü duruşması öncesi açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, "Böylesine bir iddianame üzerinden insanların özgürlüklerini kısıtlamak hiçbir hukuk ilkesiyle bağdaşmaz. Kaldı ki aslında bu davanın düşmesi gerekiyor. Çünkü dava çürümüştür. O nedenle de bugün muhtemelen bu çıkmayacak. Mahkeme yargıçları kendilerini haksız duruma düşürmemek için devam edecekler. Tabi Ankara'dan hangi talimatlar gelecek onu bilmiyoruz. Yerel seçimlere yönelik ne gibi yeni talimatlar olacak onu kestiremiyoruz. Ama bizim öncelikli talebimiz derhal ev hapislerine son verilmesi. Ve buradan beraat kararının çıkmasıdır" dedi.
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de, beklentilerinin ev hapsinde bulunan Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının ev hapisleri durumunun son bulması olduğunu kaydetti. Yüksel, "Hocamın da söylediği gibi bizim bugün bu duruşmada beklediğimiz 5 bürokrat arkadaşımızın ev hapislerinin son bulmasıdır. 7 aydır ev hapsinde bulunuyorlar. Polise de yük oluyor. Günde iki kez gecenin geç saatlerinde de kontrole geliyorlar. Bu hem polise yüktür. Hem de bu arkadaşlarımızın işlerine dönmesine, özgürlüklerine engeldir. Davanın tahliye ile sonuçlanmasını bekliyoruz ama Ankara'dan bilirkişi raporları gelmediği için bugün sanırım karar verilemez. Ama en azından bu ev hapislerinin son bulup o arkadaşlarımız için de tahliye kararının çıkmasını, onların özgürlüklerine kavuşarak hem İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne hem de İzmir halkına daha yararlı olabilmeleri için bu kararın verilmesi lazım" diye konuştu.
(HD-CC-Y)

24.01.2013 14:57:39 TSI

Editör: Wan Haber