Küçük Menderes turunu Tire ve Ödemiş'le tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, en çok 'köy tüzel kişiliğine ait arazilerinin devri' ile ilgili sorularla karşılaştı.
Başkan Kocaoğlu, "Bugüne kadar vatandaşın bir liralık malını satmadım. Kimsenin malına, mülküne, ektiğine, biçtiğine dokunmayacağız" dedi.
Yeni yasayla sınırlarına dahil olan ilçelerde hazırlık çalışmalarına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bakırçay turundan sonra başladığı Küçük Menderes Havzası'ndaki temaslarını sürdürdü.
Geçtiğimiz hafta Beydağ ve Kiraz'da toplantılar yapan Başkan Kocaoğlu, bu hafta mesaisini Tire ve Ödemiş'e ayırdı.
Tire'de Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Gökçen Belediye Başkanı Mustafa Önem, meclis üyeleri ve muhtarlarla bir araya gelen Başkan Kocaoğlu, yeni yasayla İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan ilçeleri gezdiklerini, önümüzdeki günlerde de Çeşme ve Karaburun'a giderek ilk turu tamamlayacaklarını söyledi.
İl Genel Meclisi'nin 2013 yılında yapacağı çalışmaları ve Köydes'in yapacaklarını alt alta koyarak geri kalan yatırımları bir program dahilinde Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçireceklerinin altını çizen Başkan Kocaoğlu, şunları söyledi:"Bu ayın sonunda biz hangi ilçeye, köye ne yapacağımızı kaba da olsa belirlemiş olacağız. Yapacaklarımızı projeler demeti haline getirip yol haritamızı belirleyeceğiz. Belediye başkanlarımızla çalışarak 9 yeni ilçeye ağırlık vereceğiz. Kaynak problemimiz yok. 9 ilçenin hepsinin alt yapı yatırımlarını bir günde ihaleye çıkıp hepsini tamamlayacak ekonomik güce sahibiz. Ödemiş ve Bergama'nın arıtma tesisleri var. Diğer yerleşimlerde de arıtma yeri bulup projelendirerek hemen işe başlayacağız. Bütünşehir Yasası halk için avantajdır."
TİRE'YE KALİTELİ HİZMET SUNMAYI SÜRDÜRECEĞİZ
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Aziz Kocaoğlu'nun çalışmalarını örnek aldıklarını belirterek Tire ve köylerine daha fazla hizmet gelecek olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Çiçek, "Yeni yasayla İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne çok büyük bir iş düşüyor. Biz de her şeyi belediyeden beklemeden çok çalışarak, Tire'de yaşayan insanlara kaliteli hizmet sunmaya devam edeceğiz" dedi.
Gökçen Belediye Başkanı Mustafa Önem de yeni yasanın yerel yönetimleri zayıflattığının altını çizerek, "Bu üzüntünün içinde tek bir sevincimiz var. O da Aziz Başkanımız gibi bir başkana sahip olmamız. Başkanımız, Bayındır'da, Tire'de hayata geçirdiği projelerle üreticinin yanında olduğunu ispatladı. O yüzden üzüntümüz sevince dönüşmüş durumda. Ben beldemde bir tane taş diktiysem Sayın Başkanımın sayesindedir. Kendisine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Tire'nin ardından Ödemiş Belediyesi'ne geçen Başkan Kocaoğlu, burada bando eşliğinde karşılandı. Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, Bozdağ Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Çaylı Belediye Başkanı Rıfat Önder, Gölcük Belediye Başkanı Mustafa Zeybek, Kayaköy Belediye Başkanı Ali Akkaşlı, Konaklı Belediye Başkanı Mustafa Kantar, Ovakent Belediye Başkanı Ali Demirel, meclis üyeleri ve muhtarlarla toplantı yapan Başkan Kocaoğlu, yeni yasa ile ilgili soruları cevaplandırdı.
YATIRIMLARIMIZLA TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDUK
Muhtarların ağırlıklı olarak evsel atık su sorununa ilişkin kaygılarına yanıt veren Başkan Kocaoğlu, "Bugün 24 tane arıtma tesisi işletiyoruz. Yaptığımız arıtmalarla Türkiye'ye örnek olduk. Bayındır, Torbalı, Kemalpaşa, Aliağa, Menemen, Seferihisar, Ayrancılar-Yazıbaşı, Gümüldür, Doğanbey, Yüksek Teknoloji arıtmalarını nasıl tamamladıysak, yeni ilçelerimizin arıtma ihtiyacını da en kısa sürede çözeriz. Eğer bir aksilik çıkmazsa 2015 yılı sonuna kadar Küçük Menderes'e evsel atık akıtmayız. Ama esas problem sanayi arıtmalarının çalıştırılması, kontrolüdür" dedi. Köy tüzel kişiliğine ait arazilerinin devrine ilişkin sorularına da yanıt veren Başkan Kocaoğlu, "Ben bugüne kadar vatandaşın bir liralık malını satmadım. Bana yetki verilirse, belediye başkanlığımız süresince kimsenin malına, mülküne, ektiğine, biçtiğine dokunulmayacaktır. Yapılan evlerin de temsili paralarla tapu devrinin yapılmasının doğru olduğuna inanıyorum. Biz vatandaşın ekmeğini küçültmek için değil büyütmek için iş yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, alt yapıdan ziyade yarım kalmış projelerin tamamlanmasını istediklerini belirterek, "Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi'nden ne talep ettiysek hepsi yerine getirildi. Şimdi yeni yasa ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Ödemiş için elinden geleni yapacaktır" dedi.
Belde belediye başkanları da tek tek söz alarak bugüne kadar Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun verdiği desteğe teşekkür etti. Başkanlar, geçiş döneminin sancılı olabileceğini ancak yasal olarak daha çok hizmet alabilecek olmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.
(HD-

18.01.2013 10:10:14 TSI

Editör: Wan Haber