Urla ve köylerini ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, kamuoyunda oluşan yerel seçim havası nedeniyle çeşitli kesimler tarafından çok farklı söylemlerin ortaya atıldığını vurgulayıp ekledi: "Belediye Başkanı olduğumda ilk gün neysem bugün de oyum. Hiçbir değişikliğe uğramadım. Yerel seçim arifesinde herkes bir şeyler söyleyebilir. Benim ağzımdan duymadığınız hiçbir şeye inanmayın. Bir çok manipülasyon yapılıyor. Dikkatli olmanızı öneririm."
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hafta sonu programını Urla ilçesi ve köylerine ayırdı. Başkan Kocaoğlu'na gün boyunca Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu da eşlik etti. Yeni çıkan Büyükşehir Yasası ile 2014 yılının Mart ayından itibaren hizmet alanına girecek köyleri de programına alan Başkan Kocaoğlu, sorunları tespit edebilmek ve gerekli hazırlıkları yapmak için toplantılar düzenleyerek köy sakinleri ile bir araya geldi. Başkan Aziz Kocaoğlu Urla'da gerçekleştirilen park açılışının ardından Özbek, Gülbahçe, Balıklıova ve Barbaros köylerini ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, yeni Büyükşehir Yasası'nın 2014 yılında yürürlüğe gireceğini ve Büyükşehir sınırlarına katılacak köylerin de bu tarihten sonra resmi olarak hizmet almaya başlayacağını hatırlattı. Başkan Kocaoğlu buna rağmen yasanın, yürürlük tarihinden önce de bazı hizmetleri yapmaya imkan tanıdığını belirterek, 2014'ü beklemeden acil ihtiyaçları karşılamak istediklerini söyledi.
KALKINMADA MODEL OLACAĞIZ
Urla Belediyesi tarafından yaptırılan Mehmet Cağaloğlu Parkı'nın açılış törenine de katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dünyanın önemli metropolleri arasına giren İzmir'in artık durdurulamayacak bir gelişme temposu içine girdiğini söyledi. Nif Dağı'ndaki köyden Yarımada'ya kadar tüm kenti geliştirmeyi ve insanların yaşam standardını yükseltmeyi hedeflediklerini dile getiren Başkan Kocaoğlu, yerelde kalkınma modeli ile kentin en geç 3-4 yıl içinde bugünkünden çok farklı bir konuma ulaşacağını belirterek şöyle devam etti:
"Biz doğru bildiğimiz yolda devam ediyoruz. Bunu başardığımız zaman İzmir doğunun en batısında, batının en doğusunda bir kent olarak, Anadolu'nun yerelde kalkınma modelini ülkenin ve dünyanın önüne koymuş olacaktır."
Başkan Aziz Kocaoğlu kamuoyunda oluşan yerel seçim havası nedeniyle çeşitli kesimler tarafından çok farklı söylemlerin ortaya atıldığını vurgulayarak, "Belediye Başkanı olduğumda ilk gün neysem bugün de oyum. Hiçbir değişikliğe uğramadım. Yerel seçim arifesinde herkes bir şeyler söyleyebilir. Benim ağzımdan duymadığınız hiçbir şeye inanmayın. Bir çok manipülasyon yapılıyor. Dikkatli olmanızı öneririm" dedi.
MUHTARDAN ÖZEL TEŞEKKÜR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla'dan sonra ilk olarak Özbek Köyü'nü ziyaret etti. Burada köy meydanında toplanan halkın sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Kocaoğlu'na muhtar Işık Erdoğan tarafından bir teşekkür plaketi verildi. Muhtar Erdoğan, köy okulunun bahçesinin düzenlenmesi ve spor alanı kurulması, köy içindeki yollara parke taşı döşenmesi gibi hizmetler nedeniyle köy halkının teşekkürlerini dile getirdi.
GÜLBAHÇE İÇİN İZİN ÇIKMADI
Başkan Aziz Kocaoğlu'nun bir sonraki durağı ise Gülbahçe oldu. Başkan Kocaoğlu, Gülbahçe Köyü'nün en önemli problemleri arasında yer alan kanalizasyon sorununun çözümü için belirlenen projenin Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne takıldığını söyledi. Köyün kanalizasyonunu oluşturulacak bir hat ve 6 adet terfi istasyonuyla İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü arıtmasına taşımayı planladıklarını dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, hattın zorunlu olarak karayolundan geçmesi gerektiği ancak bu konuda Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün izin vermemesi nedeniyle projeye başlanamadığını söyledi. İznin verilmesi halinde vakit kaybetmeksizin yapım ihalesine çıkabileceklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu, "Mazeretin arkasına sığınmak gibi bir huyum yok. Ama her iş bir mevzuat dahilinde yürütülüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ekonomik bir sıkıntısı yok. Sadece yasal problemler var. Kimseyi suçlamıyorum, topu başkasına atmanın da peşinde değilim. Ben iş yapmanın peşindeyim. Göreve geldiğimizde Urla'da, Seferihisar'da, Torbalı'da, Bayındır'da hiçbirinde arıtma yoktu. Hepsini yaptık. Gülbahçe'nin kanalizasyonunu yapmak bizim için zor bir iş değil" diye konuştu.
GENÇLERE SAHA MÜJDESİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Balıklıova'daki toplantıda ise köy gençlerinin talebi üzerine bir futbol sahası ve gençlere spor malzemesi sözü verdi. Köye ait arazide yapılacak tesis sözü, gençlere ve çocuklara büyük sevinç yaşattı. Başkan Aziz Kocaoğlu son olarak Barbaros Köyü'nü ziyaret ederek, burada da bir toplantı gerçekleştirdi ve köyün çözüm bekleyen sorunları konusunda fikir alışverişinde bulundu.
(HK)

21.01.2013 10:35:14 TSI

Editör: Wan Haber