İzmir 2. Amatör Lig 9. grupta 2012-2013 sezonu hafta sonu oynanan maçlarla başladı. Oynanan üç maçın ikisi berabere sonuçlanırken, fileler 11 kez havalandı.
Bu sezon ilk kez liglere katılan Ödemiş Gençlikspor ligin ilk haftasında Gökçen Belediyespor deplasmanında galibiyeti kaçırdı. Gökçen'de oynanan karşılaşmada Ester ve Sinan'ın golleriyle 0-2 üstünlüğü yakalayan Ödemiş Gençlik, ikinci yarıda gelen gollere engel olamayınca bir puana razı oldu. Sertliğin ön planda olduğu maçta hakemlerin kararları da tartışma yarattı.
Kiraz'daki mücadelede Ödemiş Emniyetspor, Kiraz 1 Eylülspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ilk bölümlerinde Erdinç ile öne geçen Emniyet bu üstünlüğünü koruyamayınca devreye eşitlikle girildi. İkinci yarıda iki takımın da çabası sonucu değiştirmeye yetmedi ve maç 1-1 sona erdi.
Belevi'deki maç haftanın en gollü mücadelesi oldu. İddialı ekiplerden Belevi Belediyespor sahasında Selçuk Gençlikspor'u 4-1 yendi. Rüzgarın ve saha şartlarının futbolu olumsuz etkilediği karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erse de ikinci yarıda oyuna ağırlığını koyan Belevi seyircisi önünde 4-1'lik skorla sevindi. Ligin ilk haftasını Ovakent Belediyespor maç oynamadan BAY geçti.
(AG-ERG-Y)

05.02.2013 11:35:25 TSI

Editör: Wan Haber