İZMİR - İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenen İZFAŞ Boatshow İzmir-1. Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı'nı 9 bin 684 kişi ziyaret etti. 21-25 Kasım 2012 arasındaki fuar, ilk yılındaki performansıyla umut verdi.

Tekne, yat, ekipman ve aksesuarları, motor ve güç sistemleri, su sporları ve ekipmanlarının sergilendiği fuara Ankara, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Uşak ve İzmir illeriyle temsilcilik olarak ABD, Almanya, Avustralya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, İsviçre, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Kore, Meksika, Tayvan, Tayland, Yunanistan'dan toplam 151 firma katıldı. 11 bin metrekare alanda düzenlenen fuar, beş gün sürdü. Profesyonel ve son tüketiciye yönelik fuarda, Yunanistan'dan gelen alım heyeti de ağırlandı. Almanya, ABD, Avustralya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Güney Afrika, Hollanda, Hırvatistan, İran, İngiltere, İtalya, Kanada, Kuveyt, Tayland, Yeni Zelanda ve Yunanistan'dan ziyaretçiler geldi. Yerli ziyaretçiler ise İzmir, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, Kahramanmaraş, Manisa, Muğla, Samsun ve Trabzon'dandı.

İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs, yaptığı açıklamada, "Fuar süresince katılımcı ve ziyaretçilerle yaptığımız anket çalışmalarında, bu yıl ilk kez düzenlediğimiz fuarın ilerleyen yıllarda gelişeceğine, hem sektörün hem de bölgenin bu potansiyeli taşıdığına dair olumlu yaklaşımlar aldık. İZFAŞ olarak sektöre, kent, bölge ve ülke ekonomisine destek vermenin gururunu yaşıyoruz. Katılımcıların önemli iş bağlantıları kurulmasına aracılık etmekten ve yeni pazarlara ulaşma fırsatı sunmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi. CİHAN

Editör: Wan Haber