Adıyaman Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Adıyaman Kardelen İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından Liderlik Temel Kursu (LTK) başladı.
Adıyaman Kardelen İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Eğitim Salonunda yapılan Liderlik Temel Kursunun açılışına Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Yaşar Sarıkaya, Türkiye İzcilik Federasyonu Adıyaman İl Temsilcisi Fatih Karakuş ve kursiyerler katıldı.
Kursta bir açılış konuşması yapan Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Yaşar Sarıkaya, "Adıyaman'da bu tür eğitim kurslarının verilmesi çok güzel bir gelişme. Kursumuza ilgi beklentilerimizden fazla oldu. Normal kontenjanlarımız 40 kişilik iken biz bu kontenjan sayımıza 20 kişi daha ekleyerek sayıyı 60'a çıkarttık. Ben federasyon temsilcimiz Fatih Karakuş beye teşekkür ediyor, kursiyerlerimize başarılar diliyorum" dedi.
Daha sonra konuşan Türkiye İzcilik Federasyonu Adıyaman İl Temsilcisi Fatih Karakuş, "Amacımız Adıyaman'da izciliği yaygınlaştırmak ve ülkemize toplumuza karakterli, iyi huylu, becerili çocuk ve gençlik yetiştirmektir. Okulların ve ailenin verdiği eğitime destek olarak, farklı bir metot olan, yaparak yaşayarak öğrenme metodunu ilke edinen izcilik ile ilimizin ve ülkemizin yarınlarına yön veren insanları yetiştirmek istiyoruz. Bu LTK ile lider adaylarımızı yetiştirerek izciliği ilimizde güzel noktalara taşımayı amaçlıyoruz. Kursumuz 3 gün boyunca devam edecektir. Kursiyerlerimize başarılar ve kursumuzun da hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
(CK-AŞ-Y)

29.12.2012 12:18:28 TSI

Editör: Wan Haber