"Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı'na" Sincan'dan katılan izciler, Belediye Başkan Mustafa Tuna'yı ziyaret ederek, o günü anlatan bir tablo hediye etti.
Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından "Dedeciğim Ben Geldim" sloganıyla düzenlenen "Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı'na" Sincan'dan AKTİF Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü 6 lider 4 ergin izci ile katıldı. Karlı dağları aşarak Gaziler Köyünde kamp kuran izciler, Sincan Belediyesi'nin desteğini de unutmayarak Allahuekber Dağlarında belediyenin logosunu da dalgalandırdı.
Zorlu yolculukta şehitleri anan izciler, Belediye Başkan Mustafa Tuna'yı ziyaret etti. Kar ve tipi demeden dağları aştıklarını ifade eden Kulüp Önderi Salim Şahin, "Erzurum'a 220 kilometre uzaklıktaki Kars sınırın da bulunan Şenkaya ilçesine bağlı Gaziler köyünde kamp kurduk. Bizimle birlikte Lübnan ve Filistinli izciler de vardı. Yaklaşık 500 izci ile Allahuekber şehitlerini yad ettik. Gaziler Köyü'nde kamp kurduğumuz sırada Sincan Belediyemizin bize verdiği destek ve ilgi için belediyemizin logosunu da Allahuekber Dağlarında dalgalandırdık. Başkanımıza spora ve sporcuya gösterdiği ilgi ve alaka için çok teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Tuna da, "Allahuekber Dağlarına giderek hem şehitlerimizi yad eden hem de bu anlamlı hediyeyi bize getiren değerli izcilerimize çok teşekkür ediyorum. Belediye olarak spora ve sporcuya elimizden gelen desteği yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Başkan Tuna'yı ziyarete; AKTİF Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Önderi Salim Şahin, Türkiye İzcilik Federasyonu Disiplin Kurulu üyesi Av. Fatih Ünal, Aktif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Spor Komisyonu Başkanı Ali Osman Aydın ve Oymakbaşı Yusuf Karabulut katıldı. Kulüp üyeleri Başka Tuna'ya teşekkür etmek için izci çakısı ve kamp fotoğraflarından oluşan bir tablo hediye etti.
(BK-ÖZ-Y)

23.01.2013 11:02:48 TSI

Editör: Wan Haber