Nazilli Beş Eylül Ortaokulu İzci Grubu öğrencilerinin öncülüğünde düzenlenen mavi kapak toplama kampanyası 2 engelliye daha destek oldu.
Topladıkları mavi kapakları Nazilli Belediyesine teslim eden öğrencilere, Belediye Başkanlığınca 2 tekerlekli sandalye verildi. Tekerlekli sandalyeler de ihtiyaç sahibi iki engelliye okulda yapılan törenle teslim edildi. Okul Müdürü Osman Nalbantoğlu törende yaptığı konuşmada "Okulumuz izci grubu öğrencileri daha önce de topladıkları mavi kapaklarla 2 engelliye tekerlekli sandalye temin etmişti. Şimdi de yine belediyenin desteği ile 2 tekerlekli sandalye daha temin ederek 2 engelli vatandaşımızı sevindirdi. Engellilerimize destek oldukları için onlarla gurur duyuyorum" dedi.
Okulun sabahçı ve öğlenci grubu olmak üzere yaklaşık 2 bin öğrencisinin katıldığı törende konuşan Okul Müdürü Osman Nalbantoğlu, "Her sağlıklı insanın, bir engelli adayı olduğunu hiçbir zaman unutmayalım. Çevremize baktığımız zaman hep sağlıklı insanları görüyoruz. Çok az sayıda olsa da engelli insanlarla karşılaşıyoruz. Çünkü bazı insanlar engellerinden dolayı dışarıya çıkamıyor, istedikleri yerlere gidemiyorlar. Bizler dışarıya dahi çıkamayan ya da ancak ailesinin yardımlarıyla dışarıya çıkabilen kişilere kendi başlarına dışarıya çıkabilmelerini sağlamak için bu 2 yıl önce bu kampanyayı başlattık ve bu güne kadar iki engellinin engelini sizlerin yardımı ile kaldırmıştık. İzci öğrencilerimizin getirdiği mavi kapaklar, Belediye Başkanımız Haluk Alıcık'ın da desteği ile bir kez daha tekerlekli sandalyelere dönüştü. Verdiği destekten dolayı başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz. Mavi kapakları toplayıp çevreye verdiği zararları elimizden geldiği kadar azaltmak, engellilere destek olmak için kampanyamıza devam edeceğiz. Okul izcilerimizin öncülüğünde kampanyamıza her çocuğumuzun, velilerimizin ve duyarlı vatandaşlarımızın desteğinin devamını bekliyoruz" dedi.
EN ÇOK KAPAK TOPLAYAN ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR
Nalbantoğlu, konuşmasının ardından en fazla kapak getiren 1-G sınıfından Yağmur ve Damla Akbaş, 2-E sınıfından Beste Buse Acar, 2-C sınıfından Cemre Uysal'ı yanına çağırarak tek tek kutladı. Daha sonra tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Öğrenciler ise, mavi kapak toplayarak yürüyemeyen engelli büyüklerine destek oldukları için çok mutlu olduklarını söylediler. İzci grubu öğrencileri ise, kampanyaya destek oldukları için arkadaşlarına da teşekkür ederek 'İzci çevresini korur, doğayı korur, ihtiyaç sahibine destek olur, engellilere destek olmak için kampanyaya devam' sloganı atarak ışık olmaya devam edeceklerini, kısa süre içerisinde de atık pil toplama kampanyası düzenleyerek doğayı kirlenmekten kurtarmaya çalışacaklarını ifade ettiler.
(ÜÖ-MB-İK)

10.01.2013 17:14:25 TSI

Editör: Wan Haber