Türkiye İzcilik Federasyonu'nca bu yıl "Dedeciğim Ben Geldim" sloganıyla 8.si gerçekleştirilen Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı kapsamında izciler karlı dağları aşarak Gaziler Köyünde kamp kurdular.
Kar ve tipi demeden dağları aşan izciler Erzurum'a 220 kilometre uzaklıktaki Kars sınırın da bulunan Şenkaya ilçesine bağlı Gaziler köyünde kamp kurdular. Aralarında Lübnan ve Filistinli çocukların da bulunduğu yaklaşık 500 izci, Allahuekber şehitlerini yad ettiler.
Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, Allahuekber Şehitleri için hatim duası ve mevlit okuttuklarını belirterek, tam donanımlı gençlerden oluşan izci gruplarının Allahuekber ve Soğanlı Dağlarının zirvesinde Kaynakyayla'da çadır kurup 2 gece şehitliklerin yanında faaliyet gerçekleştirdiklerini söyledi.
Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, "İzcilerimiz Kaynak yayladaki şehitliklerin yanına kamp kurarak eksi 25 dereceye varan soğukta kaldılar. Bu yıl 8. düzenlediğimiz faaliyete çeşitli illerden 500 izci katıldı" şeklinde konuştu.
(AA-AA-Y)

24.12.2012 11:15:06 TSI

Editör: Wan Haber