İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Elektrik Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) Öğrenci Topluluğu, Gençlik ve Spor Bakanlığı katkılarıyla Üsküdar Belediyesi'nin gerçekleştirdiği RoboGenç etkinliğinde iki ödül birden kazandı. İYTE IEEE Öğrenci Topluluğu-Robotics&Automation Society adına yarışan Sümeyye Kalaycı ve Tuğba Koç, farklı kategorilerde birincilik elde ederek madalya almaya hak kazandı.
İngilizce açılımı "Institute of Electrical and Electronical Engineers" olan İYTE-IEEE'nin, Türkiye'deki 46, dünyadaki bin 100'ü aşkın IEEE Öğrenci Kolları'ndan bir tanesi olduğu bildirildi. 2005 yılında kurulan İYTE-IEEE'nin, gerçekleştirdiği tüm etkinliklerde IEEE felsefesine uygun olarak kar amacı gütmeden çalışmalar yapma prensibine bağlı olarak çalıştığı belirtildi.
İYTE IEEE Öğrenci Topluluğu Robotics&Automation Society grubu, insansı robot ve çizgi izleyen robot üzerine verilen üç günlük eğitimin sonunda gerçekleşen yarışmalarda, İnsansı robot, çizgi izleyen robot yarışmasında da birincilik kazandı ve madalya almayı hak etti.
(AÖK-ERG-Y)

11.02.2013 16:42:31 TSI

Editör: Wan Haber