Gençlik ve Spor Bakanlığının 81 ilde başlatmış olduğu ''İyilik Ağacı'' projesi Düzce Gençlik Merkezi tarafından da hayata geçiriliyor. İyilik Ağacı projesi ile birlikte gençler duyarlılıklarını gösterecek.
Düzce Gençlik Merkezi, gençlerin sosyal hayatta birçok konuda duyarlılık kazanmaları ve göstermelerini sağlayacak proje olan İyilik Ağacı hareketini başlatıyor. Proje ile gençlere toplumsal sorumluluk bilincini kuramsal ve uygulamalı olarak kazandırma ve uygulama sırasında iş birliği, dayanışma, etkili iletişim ve öz değerlendirme becerilerini geliştirerek, topluma yararlı birer birey olmaları amaçlanmakta ve gençlerin topluma karşı sorumluluk sahibi, etkin birer vatandaş olmaları yolunda ilk adımları atmalarına yardımcı olmak hedefleniyor.
Projede gençlerin çevre, halk sağlığı, güvenlik, okuma-yazma ve eğitim, afet yardımı, toplumun geliştirilmesi, kimsesiz çocuklara yardım ve onlarla zaman geçirme, yaşlılara yardım, ihtiyaç sahiplerine yardım ve diğer iyilik hareketleri ve insanlarla selamlaşma konularını işlemesi isteniyor.
Bu faaliyetlerde yapılan tüm iyiliklerin fotoğraflanarak Düzce Gençlik Merkezine getirilmesi ile birlikte her gencin iyilik ağacında birer yaprağı olacak. Yapılan tüm iyilikler; iyilikler yarışıyor yarışmasıyla kişi adına açılan formda yaptığı iyilik saatine göre ödüllendirilecek.
Projede dereceye giren gençlere yurt dışı ve yurt içi gezi imkânları sağlanacak. Proje 15 Şubat-3 Mayıs 2013 tarihleri arasında uygulanacak.
Ayrıca; 6-7 yaş 10 saat toplum hizmeti yapana platin sertifikası, 8-11 yaş 25 saat toplum hizmeti yapana bronz sertifikası, 12-18 yaş 75 saat toplum hizmeti yapana gümüş sertifikası, 15 yaş 150 saat toplum hizmeti yapana altın sertifikası 18 yaş 200 saat toplum hizmeti yapanlara pırlanta sertifikaları verilecek.
(AY)

14.02.2013 11:55:16 TSI

Editör: Wan Haber