Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Türkiye'nin 30 yılı aşkın bir süredir çözüme kavuşturulamayan kanayan yarası teröre şiirle tepkisini gösterdi.
IUC Başkanı Azizoğlu, Türkiye'nin 30 yıldır çözüme kavuşturulamayan terör konusuna yönelik, "Sen Kürt Ben Kürt Biz Kardeşiz Annemiz Anadolu" başlıklı şiiriyle tepkisini gösterdi. Azizoğlu, 30 yıllık süreçte Kürtler adına hareket ettiğini iddia eden ve Kürtlerin çok büyük ekseriyetinden destek ve kabul görmeyen ve karşı duruş sergileyen Kürtler ile terör örgütü ile diğer tarafta devleti koruma adına cinayetler işlediğini iddia eden bir terör yapılanması arasında kalan Kürtler'in çok büyük bedeller ödediğini belirtti. Azizoğlu, şunları kaydetti:
"Hiçbir suçu olmadan sadece terörle mücadele adı altında köylerinden aynı zamanda evlerinden işlerinden kovulan çoğunlukla mega kentlerin acımasız yaşam koşullarında kaderleri ile baş başa bırakılan yüz binlerce Kürt vatandaşın canın bedel olarak toprağa verildiği terör eylemlerinde 30 binin ölenin Kürt olduğu, ülkemizin son yıllarda tüm dünyanın takdirle izlediği büyük ekonomik gelişme ve büyüme döneminde terör eylemleri ve engellemelerinden dolayı okul, yol, su, elektrik, baraj, fabrika yani iş, aş, eğitim, gibi hayat ve yaşam standartlarını yükseltecek katkıyı alamayanlar yine Kürtler ve sebebi Türkler veya devlet değil terör. Türkiye'nin ekonomik kalkınmasında lokomotif vazife gören kazancının önemli bölümünü yurt dışı projelerinden elde eden milyonlarca işçi istihdam eden inşaat turizm sanayi ve birçok önemli sektördeki önemli şirketlerin kurucu sahipleri Kürt kökenlidir. Sanayi ve üretimde Türk Kürt ayrışması asla söz konusu olamaz. Her kesim sadece Türkiye'nin geleceğine odaklanmış ülke ve millete hizmet yarışında, akademide, bilimde, sanatta edebiyatta, entelektüeller devlete ve millete hizmet yarışında koşarken kimin Kürt kimin Türk olduğu olgusunu çağ dışı buluyorlar. Madalyonun doğru tarafında çok olumlu kardeşlik ve hizmet olgusu ile yaşamını sürdüren ve ülkenin bugününe, yarınına, geleceğine katkı verebilmek için tüm benliğini adamış bu yüce vatan ve milletin asil unsurlarından biri olan Kürtlerin çok büyük çoğunluğu vatan ve millet bütünlüğünden asla taviz vermez. Yanlış ve ihanet içinde olan çok küçük azınlık içinde bu azınlık gibi hata bunlardan sayıca çok fazla Türk kökenli millete ve devlete ihanet ve telafisi çok uzun yıllar alan zulümlerle Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletini ekonomik diplomatik demokratik ve küresel saygınlığını yok etme noktasına getirmedi mi. Türkü, Kürdü, Lazı, Arabıyla, Sünnisi, Alevisiyle bizler toplum bilimcilerinin projeleriyle hazırladıkları tuzaklara düşmeyeceğiz. İmtiyaz kalelerinin halk iradesi ve demokrasinin gücü ile yerle bir edildiği bugünlerin kıymetini hepimiz çok iyi biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti ile ilelebet barış huzur ve demokrasinin evrensel hak ve hukukun toplumsal barışın sağlanmaya çalışıldığı yaşadığımız sürece akademisyen aydın entelektüellerle birlikte tüm toplumun sahiplenerek katkı sunması milli ve manevi tarihsel görevdir."
Azizoğlu'nun teröre tepkisini gösterdiği "Sen Türk Ben Kürt Biz Kardeşiz Annemiz Anadolu" başlıklı şiiri şöyle:
"Biz seninle aynı annenin çocuklarıyız annemizin adı Anadolu,
Senin benim kültürümde devlet babamız vatan annemiz oldu,
Doğarken sen Türk ben Kürt uğruna can verdiğimiz vatan Anadolu,
Dünyadan göçerken ana kucağına toprağa ne ben Türk'tüm ne de sen Kürt,
Doğarken ben Türk'tüm sen Kürt, ölürken sadece bizdik ana kucağında Anadolu'da.
Sen ben yoktuk Çanakkale savaşında can verirken biz vardık,
Canlarımız feda ve siperdi kahramanca vatana ve birbirimize,
Sen doğarken Kürt ben Türk ama ortaktık şehitlik, namus ve vatanda,
Vatan için şahadeti tadarken ne sen Türk'tün ne de ben Kürt yalnızca bizdik,
Doğarken ben Kürt'tüm sen Türk, ölürken sadece bizdik ana kucağında Anadolu'da.
Anadolu'muz düşman işgali görünce aklımıza gelmez Türk Kürt,
Kurtuluş savaşında biz vardık Maraş'ta, Sakarya'da, Antep, İzmir, Afyon'da,
Ana yüreğinde kavga olmaz evlatlar kardeşler arasında ve Anadolu topraklarında,
Kahramanlık destanları yazarken sen Kürt doğmuştun ben Türk ama yalnızca bizdik,
Doğarken ben Türk'tüm sen Kürt, ölürken sadece bizdik ana kucağında Anadolu'da.
Sen doğarken Türk ben doğarken Kürt ne önemi var ki; anamız Anadolu,
Törelerimiz, bayramlarımız bir dağlarımız, ovalarımız ortak bir iman için şehit dolu,
Allah'a, Resulüne ve Kur-an' a inancımız dinimiz bir, yüreklerimiz iman dolu,
Ben doğarken Kürt'tüm ölürken Türk, sen doğarken Türk'tün ölürken Kürt,
Doğarken ben Kürt'tüm sen Türk, ölürken sadece bizdik ana kucağında Anadolu'da."
(SU-ÖZ-Y)

29.01.2013 17:53:51 TSI

Editör: Wan Haber