Türkiye'nin en saygın eğitim kurumlarından İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) Kahramanmaraşlı mezunları, memleketlerinin problemlerine çözümler üretmek için dernekleşti. Bilim kurulu vazifesi görecek olan İTÜ mezunu mühendisler, Kahramanmaraş'ın depremselliği, şehir yapılanması, altyapı sorunları gibi konularda çözümler arayıp, bunları yerel yönetimlerle paylaşacak.
İTÜ Mezunları Derneği Başkanı Hasan Kılınçkıran ve Genel Sekreteri Hukukçu İnşaat Mühendisi Serdar Erdoğanyılmaz, düzenledikleri basın toplantısı ile derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Kuruçay, Harita Mühendisleri Odası Başkanı Serdar Erayman ve Şehir Plancısı Cengiz Şirikçi'nin de derneğin yönetim kurulu üyeleri olarak katıldığı toplantıda, kentin problemleri ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.
Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Hasan Kılınçkıran, Kahramanmaraş halkının hizmetlerin en güzeline layık olduğunu söyledi. Vatandaşa hizmet eden genel ve yerel idarelerin yönlendirilmesinde ise sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düştüğünü kaydeden Kılınçkıran, şöyle konuştu:
"Bizler İTÜ'den mezun olan mühendisler olarak bir araya geldik ve dernekleştik. Amacımız sadece edindiğimiz bilgi ve birikimi bu kente yansıtmak. Bunun için çeşitli istişare toplantıları düzenliyor, gerek siyasetçi, gerek bürokrat, gerekse de yerel yöneticilerimizle bir araya geliyoruz. Onlarla kentimizin problemlerini konuşup, ürettiğimiz çözüm önerilerini paylaşıyoruz. Çünkü bu şehirde yaşayan insanlar her şeyin en güzeline layık. Bizde, en güzel hizmetlerin ortak akılla yapılacağına inanan insanlar olarak, faaliyet göstermeye devam edeceğiz."
İTÜ Mezunları Derneği Genel Sekreteri Hukukçu-İnşaat Mühendisi Serdar Erdoğanyılmaz ise mesleki alanlarında başarılı olan insanların bir araya gelerek bu dernek bünyesinde fikir üretmeye başladığını kaydetti. Erdoğanyılmaz, şunları kaydetti:
"İTÜ, bugüne kadar Türkiye'nin cumhurbaşkanlarını, başbakanlarını ve bakanlarını yetiştirmiş bir eğitim kurumu. Süleyman Demirel, Turgut Özal, Necmettin Erbakan, Binali Yıldırım ve Veysel Eroğlu gibi çok değerli siyasetçiler ve bilim adamları buradan mezun oldular. Bu nedenle biz derneğimizin de bir bilim kurulu olduğuna inanıyoruz. Bunun toplumun tüm kesimleri tarafından da böyle kabul edilmesi gerekiyor. Sadece Kahramanmaraş'ın daha da gelişmesi, yaşam standartlarının daha da yükselmesi için bir araya geldik. Bizler fikir üretiyoruz ve bunun da uygulanmasını istiyoruz. Çünkü sivil toplum kuruluşları bunun için var. Ayrıca İTÜ ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi arasında da koordinasyon kuracağız. İnşallah ilerleyen dönemde İTÜ'nün 300 yıllık bilgi, birikim ve tecrübelerinin KSÜ'ye de yansıdığını göreceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."
Toplantı, karşılıklı soru-cevap bölümüyle son buldu.
(YUT-Y)

16.02.2013 14:18:21 TSI

Editör: Wan Haber