İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile kredi protokolü anlaşması imzaladı. İşletmelerin nakit ihtiyacını gidermeye yönelik krediden yararlanmak isteyen İTSO üyeleri oda üyesi olduklarını gösteren belge ile TEB'e başvurabilecek.
İmza töreninde konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl, üyelerinin bankalardan daha uygun şartlarda kredi kullanabilmeleri için bankalar ile görüştüklerini söyledi. Anıl, yatırım yapan işletmelerin zaman zaman nakit ihtiyacı olduğunu, bu ihtiyaçlarını da bankalardan sağladıklarını belirterek, "İTSO olarak üyelerimizin kredi ihtiyaçlarını karşılamak için görüşmeler yapıyoruz ve bunları protokole bağlıyoruz" diye konuştu.
TEB İnegöl Şube Müdürü İrfan Daş ise yaptığı açıklamada, 'Nefes Aldıran Kredi Kampanyası' kapsamında İTSO üyelerine özel şartlar hazırladıklarını söyledi. Daş, imzalanacak protokol çerçevesinde 'taksitli ticari nakit kredi' alan İTSO üyesi KOBİ işletmelerinin aldıkları krediyi dilerlerse 3 ay sonra ödemeye başlayabileceklerini ve 36 aya varan vadelerde, toplam 500 bin TL'ye kadar kredi kullanabileceklerini söyledi. İrfan Daş kredi kullanan işletmelerin ayrıca, 'Benim İşyerim Sigortası' ile birlikte kredi komisyonlarında da indirim elde edeceklerini sözlerine ekledi.
(MŞ)

13.02.2013 17:47:50 TSI

Editör: Wan Haber