İnegöl Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret Bölümü öğrencileri için düzenlenen seminerde İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) uzmanları tarafından İnegöl'ün dış ticaretinin son 10 yılı değerlendirildi.
Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu'nda yapılan seminere Dış Ticaret Bölümü'nden 60 öğrenci katıldı. Seminerde açılış konuşması yapan Bölüm Başkanı UÜ Öğretim Görevlisi Mehmet Sinay, maksatlarının okuldaki teorik bilgilerin yanı sıra öğrencilere güncel piyasa bilgileri aktarmak olduğunu söyledi. Sinay, piyasanın nabzını tutan İTSO ile irtibata geçtiklerini belirterek, "İTSO Başkanı Sayın Metin Anıl, kurumun uzman personelini görevlendirdi. Şimdi yıllık 1 milyar dolardan fazla dış ticaret gerçekleştirilen İnegöl'de bu işin uzmanları sizlere bilgi verecekler" dedi.
İTSO Bilgi Hizmetleri ve Proje Müdürü Hakan İpek, İnegöl'den 2011 yılında 1 milyar dolardan fazla dış ticaret gerçekleştirildiğini ve İnegöl'ün son 10 yıldır olduğu gibi ihracatının ithalatından daha fazla olduğunu belirterek, "İnegöl olarak her yıl dış ticaret fazlası veriyoruz. İlçemizden tüm kıtalara ihracat yapılıyor. İhracat yapılan ülke sayış 100'ün üzerindedir. Bu başarıda İnegöl'de yapıla kaliteli üretim kadar odamızın çalışmalarının ve firmalarımızın ihracat konusundaki kararlıklarının çok büyük etkisi var" diye konuştu.
İpek'in ardından söz alan İTSO AB Uzmanı Faruk Öner ise, "İnegöl dış ticaretinde son 10 yıl" başlıklı sunum yaptı. Öner konuşmasında AB kaynaklarının firmalar tarafından nasıl değerlendirileceği hakkında bilgiler verdi. Ayrıca İnegöl'ün dış ticaretinin son 10 yılına ilişkin bilgiler verdi.
(MA-MŞ)

18.12.2012 15:07:04 TSI

Editör: Wan Haber