İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Bakanlar Kurulu kararıyla ertelenen oda ve borsa seçimleri hakkında bilgi verdi.
Yazılı bir açıklama yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, bazı oda ve borsalarda NACE kodlarına itirazlar yapıldığını, bu itirazların değerlendirilmesi için TOBB'nin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na yaptığı başvurunun önceki gün toplanan Bakanlar Kurulu'nda görüşüldüğünü söyledi. Anıl, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yeni meslek gruplandırmalarına ilişkin itirazların sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesi için, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na oda ve borsa seçimlerinin makul bir süre ertelenmesi talebinde bulunduğunu belirtti.
İTSO Başkanı Anıl TOBB'un talebinin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından önceki gün toplanan Bakanlar Kurulu'na götürdüğünü belirterek, "Hükümet sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, bu talebin kabul edildiğini duyurdu. Böylece oda ve borsa seçimleri mayıs ayına, TOBB genel kurulu da ağustos ayına ertelendi. Bu süre içinde TOBB tarafından NACE kodlarına ülke genelinde yapılan itirazlar değerlendirilecek ve karara bağlanacaktır. Ülkemize ve İnegöl'e hayırlı olsun" dedi.
TOBB'a bağlı oda ve borsalarda seçimlerin zorlu bir süreç olduğunu ve tamamen demokratik yöntemlerle yapıldığını vurgulayan İTSO Başkanı Metin Anıl, "Bakanlar Kurulu kararından önce İlçe Seçim Kurulu Hakimliği'ne başvuru yaptık. Oradan aldığımız takvimi de üyelerimize duyurduk. Bize de bazı üyelerimizden NACE uygulaması ile ilgili şikâyetler gelmişti. Bu şikâyetleri hemen TOBB'ye gönderdik. NACE sistemi yeni olduğu için uygulama ile ilgili şikâyetler olması da normaldir. Alınan bu kararın bizim açımızdan olumsuz tarafı yok. Hatta seçimlerin daha sağlıklı yapılması ve hiç kimsenin aklında şüphe kalmaması adına bu kararı destekliyoruz" diye konuştu.
(MŞ)

29.01.2013 13:53:38 TSI

Editör: Wan Haber