İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar, Odanın tam destek verdiği üniversitenin 2 yılda Türkiye'nin ilk 5 üniversitesi arasında yer alması için ne gerekiyorsa yapılacağı mesajını verdi.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı İbrahim Çağlar ve bir grup İTO Meclis üyesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin yeni kampüsü Sütlüce'de, üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Erhan Erken ve Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren'in misafiri oldu. Kahvaltılı sohbet toplantısıyla başlayan programda, konferans salonuna geçen misafirlere ilk önce Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren hitap etti. 'Böyle bir kurumu, binayı İstanbul Ticaret Üniversitesi'ne kazandıran İTO'ya, Üniversite Mütevelli Heyetine teşekkürlerimizi sunuyoruz' diyen Ekren, üniversitenin kuruluş amaçlarını ve felsefesini anlattı. Üniversitenin kurucu iradesi olan İTO'nun uygulama, bilgi ve becerilerinden yararlanmayı ön planda tuttuklarını kaydeden Ekren, üniversitenin ölçekleriyle ilgili genel bilgiler verdi. Hazırladıkları 5 yıllık stratejik plandan başlıklar da sunan Ekren, 'Stratejik plan bittiğinde İstanbul Ticaret Üniversitesi'ni Türkiye'nin ilk 20 üniversitesi arasına sokmayı hedefliyoruz' mesajını verdi. Ekren konuşmasının devamında, 'Stratejik plan çerçevesinde öğrencilerin bilgi, birikim ve tecrübelerini arttırmayı, programları yeniden yapılandırarak hem sektörün hem de İTO'nun istediği öğrenci profilini yetiştirmeyi, yayınlara, araştırmalara, projelere ağırlık vermeyi, akademik ve idari personelin kapasitesini artırmayı ve üniversitenin sıralamasını her sene makul bir şekilde üst sıralara çıkarmayı planlıyoruz" diye konuştu.
Üniversitenin rekabet avantajlarını da sıralayan Prof. Dr. Ekren, 'Fiziksel yatırımların yanı sıra akademik, teknolojik ve mekanik yatırımlarla insan kaynaklarına yatırım yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde bütçenin büyük bir bölümünü bu alanlara tahsis edeceğiz' dedi. Ekren; İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin dört tane kampüsüyle, kuruluş amacında ifade edildiği şekilde çağdaş, uygulamalı, bilgi ve becerilerin gelişim merkezi olmasını planlıyoruz.' İfadelerini kullandı. Ekren, konuşmasının sonunda üniversitenin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.
Daha sonra kürsüye gelen İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Erhan Erken, yeni konferans salonunun ilk programında İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar ile Meclis üyelerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yapılan tüm yatırımların eğitim hayatına kaliteli insanlar yetiştirmek için yapıldığını vurgulayan Erken, '12 yıllık bir üniversitenin hayatı uzun bir süre değildir. Ancak, üniversitemiz bu sürede iyi mesafe kat etti. İTO ve İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı, üniversitemizin arkasında ciddi bir hami olarak yer aldı. Umuyorum ki bundan sonra da yer alacak' dedi. Bu tür kurumların genelde para kazanma, gelir getirme yeri olmadığına dikkat çeken Erken, 'İş adamlarımız aceleci davranmamalı. Buralarda formatımızı değiştirmeliyiz. Çünkü bu mekanlarda insanlarımız için hayırlı yatırımlar yapılıyor. Bunların meyvesini belki 50, belki yüz yıl sonra fikir olarak alacağız. Üniversite gibi yerlerde faydalı ve yararlı harcamalar yapıp ilim ve irfanla ilgili ürünler almak üzerine düşünmek gerekiyor' mesajını verdi. Fiziki yönden orta vadede gerekli yatırımların yapıldığını kaydeden Ekren, ' Bu kampüse yapılan yatırım İTO'nun bu döneminde, mevcut mütevellinin yaptığı en hayırlı işlerden birisidir. Toplam 80 bin metrekarelik alanda orta vadedeki hedefleri gerçekleştirecek imkânlar oluşuyor. Sadece mekânların metrekaresiyle övünülmemeli. Bundan sonra üniversitemizde içe doğru derinleşmeyi sağlamak için gayret etmeliyiz ' diye konuştu. Erken, konuşmasının sonunda Sütlüce kampüsünün hizmete girmesi sürecinde, başta Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hasan Büyükdede olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
Erken'den sonra söz alan İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar da, 'Biz her zaman üniversite ile iç içeyiz' mesajı verdi. Üniversite yönetiminin taleplerinin Meclis'te kabul gördüğünü anlatan Çağlar,' Biz de Meclis Başkanlık Divanı olarak devamlı doğru iş yapıldığına inanarak destek veriyoruz. Bu destek de sürecektir' dedi. Meslek Komiteleri ile üniversitenin akademik kadrosu arasındaki diyaloğu kuvvetlendirici girişimleri desteklediklerini kaydeden Çağlar, 'Yakın zamanda bu sürece öğrencileri de katalım. Böylece öğrencilerin ticari hayatın doğallığını görmelerini sağlamış oluruz' diye konuştu. 14 Şubat'ta yapılacak olan İTO seçimlerine de değinen Çağlar, ' İTO seçimlerinde öğrencilerin danışmanlık yapmasını istiyoruz. Meclis toplantılarına da katılsınlar' dedi. Çağlar; konuşması, 'Ticaret Üniversitesi'nin 5 yıl sonra Türkiye'nin ilk 20 üniversitesi olması hedefi bize yakışmaz. İTO dünyanın beşinci, Türkiye'nin en büyük odası. 350 üyemizle iftihar ediyoruz. Üniversitemize sonuna kadar destek veriyoruz. Bu akademik kadro ve güçle iki yılda ilk 5'e girmeliyiz. Biz, bunu almak zorundayız. Türkiye'ye örnek olan bir odayız. Üniversitemiz de bu seviyeye gelmeli. Bu sizlerin gayretiyle olacak' sözleriyle bitirdi.
Konuşmaların ardından, İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar ve İTO Meclis Üyeleri, Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Erhan Erken ile Rektör Nazım Ekren'le birlikte 40 bin metrekarelik alana sahip olan Sütlüce kampüsünü gezdi. Üniversitenin Genel Sekreteri Yard. Doç. Dr. Nihat Alayoğlu ve bir grup akademisyenin de katıldığı kampüs turunda, misafirlere teknik bilgileri Genel Sekreter Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hanifi Parlar verdi. Gezinin ardından misafirlere kahve ikram edildi ve ziyaretin anısına toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.
(ÖK-ÖK-Y)

15.01.2013 14:57:44 TSI

Editör: Wan Haber