İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO), terörle mücadelede şehit düşen askerler anısına 13 ilde yaptırdığı 29 okuldan biri olan Terme ilçesindeki Şehit Kibar Korhan Koç Ortaokulu hizmete açıldı.
Terme ilçesinde gerçekleştirilen açılış törenine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, Terme Kaymakamı Fahri Meral ve Salıpazarı Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aslan, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Terme TSO Başkanı Zekai Cengiz Demirtürk, Terme Belediye Başkanı Dt. Ahmet Hamdi Yirmibeşoğlu, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, TSO üyeleri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Açılış töreni öncesi konuşan Terme TSO Başkanı Zekai Cengiz Demirtürk, "İTO'nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapmış olduğu istişareden sonra Türkiye'nin 13 iline şehitler adına okul yapacağını belirtmişti. Bu memlekette en yüksek rütbe ile şehit olmuş kardeşimizin adını bu okula verdik. İTO'nun ilçemize kazandırdığı okul için teşekkür ederiz" dedi.
Terme ilçesinin her şeye layık olduğunu belirten Terme Belediye Başkanı Dt. Ahmet Hamdi Yirmibeşoğlu, "Netice itibariyle son zamanlarda bu istenilen şeyler oluyor. Bu memleket güzel idare edildiği müddetçe çok şeylere daha imzasını atacaktır. Bu okulu yaptıran İTO Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz. Biz belediye olarak her zaman emirlerine amadeyiz" diye konuştu.
Terme ilçesinin 2013 yılı içersinde eğitim alanında ciddi yatırımlara kavuşacağını ifade eden Terme Kaymakamı Fahri Meral, "Bunlar 2013 yılı içersinde 13 derslikli ilave ilköğretim okulu, 1 adet anaokulu ve 200 kişilik ortaöğretim öğrenci yurdu olacaktır. İlçemizde genelde ikili eğitim öğretim yapılmaktadır. Temel hedefimiz eğitim kalitesinin yükseltilmesi amacıyla normal öğretime geçiş için gerekli tedbirleri almaktır. Umutla beklediğimiz 20 Kasım 2007 tarihinde protokolü imzalanan Kemal Soğancı adına yapılacak olan 12 derslikli ilköğretim okulumuz var. Bunun da 5 yıldır yapılmasını bekliyoruz. İş adamımızın yatırımını hızlandırması konusunda buradan destek bekliyoruz. İlçemizin kalkınması ve gelişmesi için en önemli unsurun eğitim olduğuna inanıyor, bu nedenle işadamımız Kemal Soğancı beyinde taahhüdünü biran evvel yerine getirmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Türkiye genelinde yaptıracakları okulların ilk protokol imzasının Şehit Kibar Korhan Koç Ortaokulu'nu olduğunu belirten İTO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, "Allah, imzasını attığımız sözünü verdiğimiz bu okulun temelinin atılmasında bulunmayı ve bugünde açılışında bulunmayı da bana nasip etti. İnşallah bu okuldan mezun olacak gençler vatana millete hayırlı işler yaparlar. Bu okulun yapılmasında çok insanın emeği var. Okul yaptırmaya karar verdiğimiz zaman bize ilk gelen Terme TSO Başkanı Zekai Cengiz Demirtürk olmuştur. Bu okul bizim Anadolu'da yaptırdığımız 13 tane şehit okullardan ilkidir ve ilk protokolünü imzaladığımızdır. Bu önemlidir. Çünkü Samsun nasıl milli mücadelede Türk milletine önderlik ettiyse de, eğitim alanında da Samsun Türkiye'ye önderlik etmeye devam edecektir. Biz bu Anadolu'da yaptırdığımız okullarımıza Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatıyla o ilçeden ve o köyden şehit olmuş kıymetli askerlerimizin ismini veriyoruz. İstiyoruz ki bu okulda okuyan her gencimiz, şu okulun kapısından, her girdiğinde her sabah okula ismini vermiş olan şehidi görsün, bu bayrağın nasıl dalgalandığını, bu vatanın bugünlere gelmesinde kimlerin emeklerinin olduğunu, bu vatan için verilebilecek olan en önemli şeyin canımız olduğunu bilsin ve bu düşünde ile yetişsin, vatanına ve milletine birer sadık evlat olsun diye bu isimleri veriyoruz. İnşallah bu okullardan mezun olan her gencimiz bu vatan ve millet için çalışacak, gerekiyorsa gözünü kırpmadan canını verecek" ifadelerini kullandı.
Okulun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Şehit Kibar Korhan Koç'un oğlu Diyarbakır'da helikopter pilotu Jandarma Üsteğmen Emrullah Serhat Koç, "Babamı Tunceli'de şehit verdik. Bu herkese nasip olmaz. Bu bir nişandır. Ablam ve ben bu nişanı taşımaya gayret gösteriyoruz. Bu okulun yapılması çok güzel gelişmelerle oluştu. Bu okulun yapılması herkese nasip olmaz. Bu okulun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.
2013 yılının Samsun'da eğitimde bir hamle yılı olarak gördüklerini ifade eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy şunları söyledi:
"Eğitim bizim olmazsa olmazımız. Eğitim bizim asla boşluk bırakamayacağımız ve taviz veremeyeceğimiz alanlarımızdan birisidir. Eğitimimizi, gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirebilmek adına daha iyi noktaya taşımak gerekiyor. Eğitimde yapacağımız hizmetler ve yatırımlar geleceğimizi güvence altına bakımından da büyük önem taşımaktadır. Bu bakımdan eğitimde kalitenin, başarının daha üst noktalara çıkarılması için ihtiyaç duyulan noktalarda yeni okulların ve dersliklerin yapılması durumunda gerek devlet imkanlarıyla gerekse hayırsever kişi ve kurumların katkılarıyla birçok eğitim kurumu yapılıyor ve yapılmaya devam ediyor. 2013 yılı Samsun'da eğitimde bir hamle yılı olarak görüyoruz. 2013 yılında Samsun'da önemli yatırımlarımızı programlarımızı aldık. Okul öncesinde, ilkokulda ve ortaokulda yani temel eğitimde toplam 366 derslik, 26 ayrı okul olarak yatırım programına girdi. Bunların toplam yatırım tutarı yaklaşık 51.6 milyon olup, 2013 ödeneğimizde 17.6 milyondur. Ortaöğretimde 3 okulumuz ve 200 kişilik pansiyon programına girdi ve bunlarında toplam yatırım tutarı 39 milyon 500 bin TL, 2013 yılı ödeneği de 7 milyon 250 TL'dir. Terme ilçesinde de 2013 yılında 1 anaokulu ve 12 derslikli ek binayı yatırım programımıza aldık. Eğitimde yapacağımız her türlü katkı yıllar sonra ülkeyi emanet edeceğimiz gençlerimizin yetişmesinde oldukça önemli hizmetler olarak karşımızda duruyor."
Konuşmaların ardından okulun açılmasında emeği geçenlere plaketler verildi. Plaketlerin ardından Şehit Kibar Korhan Koç Ortaokulu'nun açılışı gerçekleşti. Açılışı Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, Terme TSO Başkanı Zekai Cengiz Demirtürk ve AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş yaptı. Açılışın ardından Vali Aksoy, İTO Başkanı Yalçıntaş ve beraberindekiler okulu gezdiler.
(GKH-SLH-ÖZ-Y)

29.01.2013 15:05:43 TSI

Editör: Wan Haber