İstanbul Ticaret Odası (İTO) binası önünde eylem yapan ve çadır kuran grup dağılmak istemeyince, polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.
İTO'nun Teknopark İstanbul projesi inşaatında çalıştıklarını ancak işten çıkartıldıklarını belirten bir grup işçi, hakları olan paraları alamadıkları iddiasıyla bir kez daha eylem yaptı. İTO binası önünde toplanan işçiler ve yakınları, 'Direne direne kazanacağız', 'İTO şaşırma, sabrımızı taşırma'' sloganları attı. Grup, İTO amblemli bir pankartı da yaktı.
Yapılan basın açıklamasının ardından çadır kurarak bekleyişe geçen işçilere dağılmaları uyarısı yapıldı Çadırı kaldırmamakta ve dağılmamakta ısrar eden gruba, biber gazı ile müdahale edildi. Grup, polisin biber gazlı müdahalesine çadırın sopaları ve çöp tenekelerini kullanarak karşılık vermeye çalıştı. Kaçışmaya başlayan grup, yolu trafiğe kapatınca bu kez devreye TOMA aracı girdi. Grubu tazyikli su ile dağıtan TOMA aracına çevik kuvvet polisi biber gazı ile destek verdi. Uzun süren kovalamacının arından Sirkeci'de bir kez daha toplanan grup, sloganlar atarak yapılan müdahaleye tepki gösterdi.
Bu sırada, ara sokağı da trafiğe kapatan grup ile bazı vatandaşlar arasında tartışma yaşandı. Son olarak TOMA aracının önüne geçen grup, burada basın açıklaması yaptı. Amaçlarının haklarını aramak olduğunu belirten Burçin Kuz, "Hakkımızı aramak için buraya geldik. Ancak bir kez daha polisin müdahalesine maruz kaldık. Şu bilinsin ki biz haklarımızı alana kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz'' dedi.
İşçiler ve yakınları, açıklamanın ardından dağıldı.
(MA-ÇK-OK-Y)

18.01.2013 16:07:37 TSI

Editör: Wan Haber