Yaklaşık üç günden bu yana bacaklarında kaşıntı olan İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde görevli itfaiye eri Başar Uyar, önceki akşam bacağını kaşırken, bacak bölgesinde kabuk zannettiği sert maddeyi koparttı. Bunun kene olduğunu fark eden Uyar, hemen Devlet Hastanesi'ne başvurdu.Acil serviste görevli Dr. Çiğdem Büte ve sağlık memuru Halil Evran tarafından yapılan yaklaşık 3 saatlik operasyonla itfaiye erinin bacaklarından irili ufaklı 160 kene çıktı. Sağlığı iyi olan itfaiye eri taburcu edildi. Bugün tekrar hastaneye kontrol için gelen itfaiye eri, enfeksiyon polikliniğine yönlendirildi.
Basın mensuplarına olayı anlatan Başar Uyar, “Birkaç gün önce ayaklarımda kaşıntılar başladı. Önce normal bir kaşıntı zannettim. Daha sonra yara kabuğu sanıp elimle kontrol ederken kıpırdadığını hissettim. Kene olduğunu anlayınca hemen hastaneye geldim. Doktorlar, belden aşağı her yerimde kene olduğunu gördüler. Sonra tek tek uğraşıp saatlerce keneleri çıkardılar. Operasyon 3 saat sürdü” dedi.

YANGINDA BULAŞTI
Kenelerin nasıl bulaştığı sorusuna ise Uyar, “3-4 gün önce kullanılmayan müstakil bir evde çıkan yangına gitmiştik. Orada samanlar vardı, onları aktarırken oradan bulaştığını tahmin diyorum. Çünkü ondan sonra kaşıntılar başladı. Ben normal bir kaşıntı zannettim” diye konuştu.Evinde kullandığı eşyaları attığını anlatan Uyar, “Evdeki eşyalarımın hepsini attık. Biz de tedirgin olduk. Yatağımı değiştirdim. Şimdi tekrar kontrole geldim. Sağlık açısından bir sıkıntım yok. Kaşıntılarım da bitti” şeklinde konuştu.Uyar, sürekli kaşıntısı olan kişilerin mutlaka sağlık kuruluşlarına başvurması gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: Wan Haber