İlçenin Dağlıca yolunda bulunan eski spor salonu binası ile itfaiye binası önünde gerçekleştirilen tatbikat gerçeği aratmadı. Düzce ile Yüksekova belediyelerinin itfaiye ekipleri tarafından düzenlenen tatbikatta, ilk olarak ilçenin eski spor salonu binasındaki yangına müdahale edilerek, yaralı kurtarma operasyonu gerçekleştirildi. 


Yüksekova Belediyesi itfaiye ekibine verilen bir haftalık eğitimi tatbikatla taçlandırmak istediklerini söyleyen Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat, “Düzce Belediyesi itfaiyesi olarak ekibimle beraber burada bir haftalık eğitim programı düzenledik. Yüksekova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekibine eğitim vermekteyiz. Eğitimi taçlandıralım istedik. Uygulamaları görmek istedik, ne kadar yapıp yapamadıklarını deneyelim. Ondan sonraki adımlarda ise ona göre hazırlayalım istedik” dedi.


Yüksekova itfaiyesinin ciddi anlamda desteğe ihtiyacı olduğunu söyleyen Polat, “Çok ileri seviyede eğitim almaları gerekir. Ekipman desteği gerekir. Bugün ki tatbikatla ilgili söylenecek ufak tefek kusurlar var, ama bugüne kadar yapmadıkları birçok farklı uygulamayı yaptırdık. İtfaiyeciler herkesin canını, malını bıraktığı yerde oraya koşan ve o olaya müdahale eden insanlar. Yüksekova’nın yapısal şartları da önemli, bu yapısal şartlara göre ekipman desteği önemli. Bunları biz biraz daha düzeltirsek, çok çok iyiye gideceğini düşünüyorum” diye konuştu./İHA

Editör: Wan Haber