İtalyan Deniz Kuvvetleri'ne bağlı ''ITS Cavour (C-550)'' isimli uçak gemisinin komutanları, Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral'ı makamında ziyaret etti.
Sabah saatlerinde Marmaris Limanı'na yanaşan ''ITS Cavour (C-550)'' isimli uçak gemisinin komutanlarından İtalya Savunma Ataşesi Tuğamiral Emanuele Bottazzi, İtalya Açık Deniz Filosu Komutanı Tuğamiral Carlo Massagli, ''ITS Cavour''un Komutanı Albay Stefano Enrico Barbieri ile diğer gemi komutanları, Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral'a ziyarette bulundu. Konuklarını Kaymakamlık girişinde karşılayan Saral, dost ülke askerlerini ilçelerinde görmekten memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
Açık Deniz Filosu Komutanı Tuğamiral Carlo Massagli, uçak gemisinde yaklaşık 700 askeri personel bulunduğunu ve salı gününe kadar Marmaris'te kalacaklarını belirtti. Türkiye'de bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Massagli, ''Türkiye dost ve müttefik ülke olarak bölgede önemli bir yere sahip. Ziyareti NATO kapsamında gerçekleştirmiyoruz. Milli bir görev için bölgedeyiz. Ayrıca Türk Deniz Kuvvetleri unsurlarıyla ortak eğitimler icra edeceğiz'' dedi.
Kaymakam Saral, İtalyan komutanlara Marmaris'i simgeleyen çeşitli hediyeler verdi. Massagli ise, Saral'a üzerinde uçak gemisinin amblemi olan bir paket verdi.
Uçak gemisi ''ITS Cavour (C-550)'' ile beraberinde ''ITS Calio Duilo (D-554)'' destroyeri ve ''ITS Stromboli (A-5327)'' akaryakıt gemisi de Marmaris'e geldi.
(BG-CC-Y)

09.02.2013 12:55:18 TSI

Editör: Wan Haber